“PREKO KAZNI NA AUTO-PUTU VEĆI PRILIV U BUDŽET” Brnabić – “Kamere će proveravati i brzinu vozila i podatke o registarskim tablicama”

PREMIJERKA Ana Brnabić izjavila je da će Centar za prikupljanje i obradu podataka o saobraćaju na auto-putevima u Srbiji, koji je danas otvoren na naplatnoj stanici “Beograd” u Vrčinu, povećati bezbednost učesnika u saobraćaju i doprineti zaštiti životne sredine.
Centar obrađuje sve podatke sa nadzornih kamera na auto-putu, sa naplatnih stanica i iz njega se upravlja svom signalizacijom na auto-putevima u Srbiji.

Brnabić je čestitala Putevima Srbije na modernizaciji i digitalizaciji praćenja saobraćaja.

Tom prilikom je na naplatnoj stanici Beograd pušten u rad i punjač za električne automobile, a Brnabić je istakla da je i to doprinos smanjenju aerozagrađenja u zemlji.

– Nastavićemo da razvijamo ovaj ‘mozak’ Puteva Srbije. Očekujem da će to rezultirati većim prlivima u budžet preko kazni za vangabaritni transport. Imamo veliki broj kamiona koji su van gabarita koji prekomerno uništavaju naše puteve – rekla je Brnabić.

Istakla je da su to uglavnom kamioni iz inostranstva koji su u tranzitu i da ćemo kažnjavanjem tih kamiona pokazati da se ovde poštuju zakoni i da ne mogu ni ovde to da rade kao što to ne mogu u svojim zemljama niti u zemljama EU.

Na primer, Centar će omogućiti da se proverava brzina vozila i dobiju podaci o njihovim registarskim tablicama i prosečnoj brzini kojom su se kretali na autoputu.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.