Srbija testira novu protivoklopnu raketu – probija metar debeo oklop (VIDEO)

Srpska kompanija u državnom vlasništvu Jugoimport SDPR započela je testiranje protivoklopne rakete dometa devet kilometara. Nova protivoklopna raketa koju je razvila ova kompanija moći će da probije oklop od 1000 milimetara.
Važna karakteristika nove protivoklopne rakete jeste to što će se raditi sa više bojevih glava. Predviđeno je da se raketa izrađuje sa različitom veličinom i tipom bojevih glava, jer će to omogućiti proizvodnju protivoklopnih raketa koje će imati različito namensko uništavanje meta.

Ono što je do sada poznato jesto to da će nove protivoklopne rakete biti vođene putem radio linka. Predviđeno je da ove rakete mogu da se lansiraju direktno sa stalka ili sa oklopnog vozila.

Preduzeće Jugoimport-SDPR već dugi niz godina posluje s ciljem da predstavi mogućnosti i nova dostignuća u oblasti naoružanja i vojne opreme iz proizvodnog programa srpske odbrambene industrije. Tokom prethodne godine objavljeno je i da je ova kompanija za osam godina investirala 98 miliona evra i zaposlila novih 750 radnika.

Izvor: SrbijaDanas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.