Vučić bez dlake na jeziku odgovorio Hadžifejzoviću u Sarajevu, pa najavio VELIKI INTERVJU (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju prilikom posete Sarajevu za bosanskohercegovačku televiziju Face TV, nešto je što se pomno prati i očekuje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom svoje posete Sarajevu bio je gost poznatom bosanskohercegovačkom novinaru i voditelju Senadu Hadžifejzoviću, vlasniku televizije Face TV.

Najava ovog razgovora eksplodirala je širom regiona, a Hadžifejzović je izjavio da je Aleksandar Vučić bio hrabar i otvoren tokom intervjua. Hadžifejzović važi za nezgodnog “ispitivača” i ne libi se da svojim gostima postavi škaljiva i neugodna pitanja, niti da iznese svoj sud ili stav na neku temu ili događaj.

– Da li ste pucali na Sarajevo? upitao je Hadžifejzović, ali mu je predsednik Srbije oštro i jasno odgovorio:

– Nikada nisam uzeo snajper u ruke, a kamoli pucao. Neću da dozvolim da se takve laži i izmišljotine pričaju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom boravka u Sarajevu održao je sastanak sa članovima Predsedništva BiH, kojima je uručio donirane vakcine, a nakon toga dao je kratki intervju za bosanskohercegovačku FACE TV.

Ovo je zapravo “uvodni intervju”, najavni, kako je objasnio Vučić i javno, u kameru, najavio kako će do 15. aprila dati “veliki intervju” uživo, o svim našim “jadima”.

– Ako do 15. aprila ne dam veliki intervju uživo za FACE, imate pravo svaki dan, nakon tog dana, da me nazivate lažovom! Ipak, morate doći u Beograd pre intervjua da Vam pokažem nešto i da to snimite – rekao je predsednik Srbije u kratkom razgovoru s poznatim novinarom Senadom Hadžifejzovićem.

Hadžifejzović je, između ostalog, pitao Vučića da li će se pola države Bosne i Hercegovine, entitet Republika Srpska, otcepiti i priključiti Srbiji?

– Ne terajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i predstavnicima i Hrvata i Bošnjaka, a zna i Mile šta sve mislim – odgovorio je Vučić.

Na pitanje ruši li Dodik Vučića, ili Vučić može preko noći da pusti Dodika “niz reku”, odgovorio je: “Nikada neću da vraćam naše odnose na ono što je bilo u vreme Miloševića i Karadžića”, prenosi Jutarnji.hr

Između ostalog, Senad Hadžifejzović je Vučića pitao i da li je pucao na Sarajevo. Kako je to izgledalo, pogledati u tizeru intervjua. Ceo intervju biće objavljen u petak, 5. marta.

Vučić o Srbiji i njenom napretku
– Pogledajte koliko je Srbija napredovala u odnosu na većinu drugih zemalja. To vam govori koliko korona sve menja. Trebamo da sarađujemo jedni sa drugima, a ne da se svađamo i raspravljamo – rekao je predasednik na početku intervjua i istakao da je Srbija uspela u teškim periodima da se izbori sa ekonomskim preprekama i izađe čak ekonomski jača.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *