VUČIĆ O INTERVJUU SA HADŽIFEJZOVIĆEM ZA FEJS TV: Pružena mi je prilika da odgovorim i hvala na tome!

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da mu je u vezi sa intervjuom Fejs TV iz BiH sa novinarom Senadom Hadžifejzovićem, bilo najvažnije da je dobio priliku da odgovori na tvrdnje Hadžifejzovića i to što njegove reči nisu falsifikovane, dodajući da sam voditelj ima pravo da u svojim uvodnicima ili zaključcima iznese svoje mišljenje i stav.

Vučić je tako odgovorio na pitanje kako vidi to što je Hadžifejzović “morao da ima svoj uvod, jer nije mogao da ga nadmudri pitanjima tokom intervjua”.

Taj intervju, inače, emitovan je sinoć na Fejs TV, a snimljen je u ponedeljak, tokom Vučićevog boravka u Sarajevu, povodom donacije vakcina BiH.

“On je bio korektan i pustio je ono što sam govorio, nije bilo falsifikovanja mojih reči, a to me jedino zanima. On, kao novinar, ima pravo da dopisuje i ubacuje sebi šta god hoće, u svojim uvodima i zaključcima”, rekao je Vučć.

Kako kaže, svako ima pravo na svoje mišljenje, i nikad se nije borio protiv drugačijeg mišljenja, već je tražio pravo da odgovori na nečije tvrdnje.

“On mi je to omogućio i ne mogu da kažem ništa loše. Hvala mu na tome, jer poznato je da me napada svaki put, i sada mi je pružio priliku da mu na bar nešto od to odgovorim, a odgovorio sam mu ozbiljnom argumenatcijom”, dodao je Vučić.

Predsednik je napomenuo da mu je bilo važno da može da se kaže kroz šta su svi prošli, pa i on o svojoj porodici, koja je svu imovinu izgubila u Bugojnu, ali da to nije razlog za mržnju, već da se više radi na pomirenju, što je bila ključna poruka.

Dodao je i da veruje da će duži deo intervjua biti zanimljiv ljudima.

Upitan kako vidi to što je posle intervjua “zavladala histerija” zbog njegovog mišljenja o istarskom vinu Malvazija, Vučić je primetio da nije vest kada se pomogne Hrvatskom narodnom veću, kada oni dobiju prostorije u centru Beograda, Kuću bana Jelačića, ali jeste to što se njemu lično ne dopada samo jedna sorta vina, a ne sva hrvatska vina.

“Trebalo bi ozbiljno da budemo kažnjeni, da nam se zabrani da mislimo, da imamo drugačiji ukus, da naša nepca moraju posebne procedure da prođu, da cenimo dugačiju aromu, jer izgleda ne umemo ili nemamo pravo. A, naročito ako to iznosi predsednik, onda treba jedan ‘ad hok’ tribunal da se osnuje”, rekao je Vučić u šali.

Izvor: (Espreso/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.