ALARM UPALJEN! HITNO UPOZORENJE METEOROLOGA: Pašće velika količina snega, ali to nije najgore – Zbog niskih temperatura i vetra moguća HAVARIJA

UPOZORENJE!

U svim brdsko-planinskim predelima Srbije pada umeren do jak sneg i dolazi do povećanja snežnog pokrivača. Sneg se u ovim predelima zadržava i na putevima, pa je obavezna i zimska oprema.

Zbog temperatura ispod 0°C postoji opasnost i od poledice. Kako je sneg veoma mokar, vlažan i težak postoji mogućnost da polomi drvorede ili da ošteti čak i električnu mrežu.

Očekuje se da padne 10 do 30 cm snega, a kako je sneg praćen jakim severnim vetrom, ima snežnih nanosa, smetova i vejavice.

Stalna snežna granica danas se nalazi na 300 do 500 metara nadmorske visine, dok u nižim predelima zapadne i centralne Srbije pada susnežica. Sneg se i narednih dana povremeno očekuje u brdsko-planinskim predelima, uz dalje povećanje snežnog pokrivača.

Duvaće jak severni vetar, a temperature će biti uglavnom ispod 0°C. U toku noći i jutra uslova za sneg biće ponegde i u nižim predelima Srbije.

Izvor: Alo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.