Miodrag pre 10 godina očistio reku Toplicu, a i dan danas ispašta! Prodao sve što ima zbog milionskih kazni

Miodrag Mihajlović iz Kuršumlije je pre deset godina očistio korito reke Toplice, a i dan danas za to plaća paprene kazne. Izvadio je 30 kamiona smeća iz reke, ali je njegova samoinicijativa okarakterisana kao ugrožavanje životne sredine i rezultirala je sa preko 50 sporova i više od milion dinara kazne.

On je bez dozvole nadležnih svojim bagerom vadio nekoliko tona otpada, a onda je navukao na sebe prokletstvo birokratije i zbog toga zapao u dugove.

Kako bi isplatio basnoslovne kazne, ali i poslao ćerku na studije, Miodrag je morao da proda njive i stoku, međutim njegovi problemi još uvek nisu rešeni.

“Dvadeset i sedam puta su me po raznim prijavama policajci privodili zbog ugrožavanja vodnog toka, autohtonih vrsta riba… Dobio sam preko 50 sudskih poziva od sudije za prekršaje na nalog Vodoprivrede, Srbija Voda, opštinskih vlasti”, rekao je 2011. godine za B92, između ostalog, Miodrag Mihajlović.

Miodragu su zabranili da čisti Toplicu, ali je on 2012. godine u obližnjem selu Rudare čistio korito reke Kosanice, a pomogli su mu radnici JKP “Toplica” i turističkog preduzeća “Planinka”.

Deset godina kasnije, Miodrag se od stresa razboleo. O teškoj situaciji u kojoj se ovaj čovek našao javnost je obavestila Eko straža:

“Stupili smo u kontakt sa familijom, Miodrag se od silnog stresa razboleo, od čega tačno nećemo da spominjemo jer nije u redu prema porodici. Sem bolesti totalno je emotivno potonuo jer je počeo da veruje da je problem u njemu, a ne u sistemu. Verovatno ne razume da postoji još dobrih ljudi. Sa državom i sistemom ćemo se obračunati kasnije, Miodrag ne treba da čeka. Dosta nas je izrazilo želju da, ne da pomogne čoveku, već da mu vrati deo koji je platio za nas”, navodi se u objavi.

AUTOR: Republika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *