BRNABIĆKA SE OGLASILA! DA LI ĆE TERETANE RADITI DUŽE? Premijerka se sastala sa predstavnicima fitnes zajednice Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima fitnes zajednice Srbije sa kojima je razgovarala o posledicima i efektima pandemije virusa kovid-19 na ovu industriju.

Sastanku je prisustvovao i ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić kao i predstavnici ministarstva finansija. Predstavnici fitnes radnika na sastanku bili su članovi Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, Sportskog saveza Beograda i udruženja personalnih trenera.

Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja sastanka i prilike da predsednica vlade i ministar iz prve ruke čuju sve probleme i zahteve sa kojima se ova industrija suočava od početka pandemije. Obe strane su saglasne da su ovakvi razgovori najbolji način da se zajedničkim delovanjem i dijalogom pronađe najbolje rešenje za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije korona virusa.

Predstavnici fitnes zajednice podvukli su da su zainteresiovani i spremni da učestvuju u kampanji za masovnu imunizaciju stanovništva. Prema njihovim rečima, uvereni su da bi vakcinacija pomogla što bržem povratku njihovog poslovanja u normalne tokove. Kao zagovornici zdravog života, istakli su da se vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid-19 u potpunosti uklapa u njihovu agendu i nadaju se nastavku ovakvog tempa vakcinacije u Srbiji.

Učesnici sastanka izrazili su spremnost da u potpunosti poštuju sve epidemiološke mere koje su na snazi sve u cilju nastavka rada i poslovanja. Njihov osnovni zahtev bio je duže radno vreme kako bi mogli da u skladu sa merama bolje rasporede svoje članove i vežbače, s obzirom na to da većina teretana funkioniše na principu zakazivanja.

Današnji sastanak deo je širih konsultacija koje je predsednica vlade sa resornim ministrima imala u prethodnim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije virusa kovid-19.

Izvor: Srbijadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *