“HVALA VAM ŠTO STE SE VRATILI U SVOJU SRBIJU” Predsednik dodelio orden Karađorđeve zvezde Milenkoviću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas orden Karađorđeve zvezde prvog stepena violinisti i muzičkom pedagogu Stefanu Milenkoviću.

Kako je navedeno u saopštenju iz Kabineta predsednika Srbije, Milenković je odlikovan povodom Dana državnosti Srbije

Obraćanje predsednika
Predsenik je istakao da je Stefan uradio nešto što niko nije uradio do sada, i da je danas za sve ljude u predsedništvu, ali i za njega lično velika čast i veliki dan.

– Danas sam i ovaj fizički deo uručenja ordena Karađorđeve zvezde prvog stepena mogao da izvedem, i posebno sam ponosan na rad naše komisije koja je organizovala da Stefan Milenković bude nosilac ordena na ovakav način – istakao je predsednik.

Predsednik dodaje da on nije neko ko se razume u muziku i muzičku pedagogoiju, ali Stefan je neko ko doprinosi Srbiji.

– On je mnogo radio i trudio se i na taj način doprineo Srbiji kako neće niko ni za sto godina. Ako je neko ovakav sjaj ordena zaslužio, onda je to svakako Stefan, i njegov povratak u Srbiju pokazao je da i oni koji su najuspešniji, koji su najveći, čije ime sa ponosom izgovaramo i koji ponosno izgovaraju ime Srbije i sa druge strane sveta žele da se vrate u nju. Prvi put sam sa nevericom primio vest da se Stefan vraća u Srbiju, a kada sam ga upoznao, bilo je i više od toga – rekao je predsednik i dodaje:

– Retko se sreće takva energija, sposobnost, tako hrabar čovek i hrabra ambicija. Stefan je neka vrsta “dobrog vetra” koji se vratio u Srbiju. On je čovek koji je nagovestio i doneo velike i značajne promene za našu zemlju i od koga se mnogo očekuje u budućnosti.

– Danas, vi, za razliku od nas običnih smrtnika morate da vodite računa kako se ponašate na svakom mestu, jer vi danas postajete u našoj zemlji neko ko je najbolji, i zato ćete morati da pokažete i dokažete da, ne samo da ste taj orden zaslužili, već da zaslužujete mnogo više – rekao je Vučić.

– Hvala vam što ste se vratili u svoju Srbiju, što ste promovisali Srbiju na najlepši mogući način, a mi smo preponosni što imamo takav talenat i što vama dajemo baš ovaj orden. Ovo je samo mala priredba, manifestacija, ali smo srećni što smo takvu radost mogli da podelimo sa vama i na ovaj način. Hvala još jednom i živela Srbija – rekao je predsednik.

Obraćanje Stefana Milenkovića
Stefan Milenković zahvalio se predsedniku Srbije na ovoj, za njega velikoj nagradi.

– Ovo je za mene i moju porodicu ogromna stvar, za moju karijeru, za moju ličnu istoriju i zato vam hvala gospodine predsedniče, zaista – poručio je Stefan i dodao da ovu ceremoniju nije očekivao.

– Ja sam se javio da sam u gradu i da bih samo svratio da preuzmem orden koji sam dobio, a propustio da uzmem kada je bila veća ceremonija, a zapravo sam dobio najveću ceremoniju u svom životu ikada. Zaista vam hvala – kaže Milenković i nastavlja da je mislio da će nagradu dobiti na ulazu, a zapravo je bilo potpuno drugačije.

Objašnjava da nije poneo ni odeću za ovu manifestaciju jer nije planirao da ostaje, nego da se vrati za Ameriku da završi semestar.

– Zaista, kada pogledam šta ovaj orden znači u istoriji, ne samo za mene sada, nego za sve koji su ga dobili, osećam se kao da smo na početku pravih izazova i odgovornosti. Ali ja to volim, mene to motiviše, zato sam i spreman da nastavim sa onim što sam do sada radio i to najbolje što mogu i zahvalan i predsedniku i zemlji Srbiji na ukazanom poverenju.

Prošle godine je bilo 40 godina od prvog nastupa.

– Prošlo je 40 godina, a nemam 140 godina, već 44, i zato vam hvala. Nadam se da se vidimo uskoro, i to sa violinom, nadam se – poručio je Milenković za kraj.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.