“DONEĆU VAM ČAJ” Brnabić navratila kod frilensera koji od sinoć “kampuju” ispred Skupštine

Premijerka Ana Brnabić danas je došla u Skupštinu Srbije, gde je razgovala sa predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem, a nakon toga zadržala se u kratkom razgovoru sa frilenserima koji protestuju ispred parlamenta.

Poseta Brnabić njije bila zvanično najavljena, a ranije je iz kabineta premijerke je najavljeno da će se ona danas obratiti medijima u vezi za ustavnim amandmanima, a nakon konsultacija sa Dačićem i ministrakom pravde Majom Popović.

Po izlasku sa sastanka Brnaobić je neformalno razgovarala sa frilenserima koji pred zgradom Skupštine protestuju od juče.

Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar rekao je Tanjugu da je premijerka izrazila spremnost za razgovor sa frilenserima.

Premijerka je prolazila ovde, došlo je do kratkog razgovora u kome je ona izrazila spremnost za razgovor i rekla da će doneti čaj, naveo je Pogačar.

On je ponovio da to udruženje traži da se predlog izmena Zakona o porezu na dohodak povuče.

Frilenseri su pre početka protesta prešli na ulicu i blokirali saobraćaj u smeru ka Terazijama.

Učesnici protesta nose transparente sa natpisima “Stop uništenju frilensera”, “(Ekonomski) tigar ne jede svoju decu”, “Sistem nije radio – mi jesmo, ko je kriv?”…

Tražimo nastavak pregovora, da se povuče predlog i da se zaista reši ova situacija u najboljoj mogućoj meri za većinu ljudi koji rade preko interneta, rekao je Pogačar.

Dodao je da predlozi koje su dobili oko rešavanja pitanja poreza ne zadovoljavaju ni minimum onoga što su tražili i da su zbog toga ispred Skupštine Srbije prenoćili uprkos hladnom vremenu.

Pogačar je naveo da će frilenseri tražiti, ukoliko predlog zakona ne bude povučen, da se obrate i Skupštini Srbije.

Takođe, tvrdi da taj zakon neće biti sprovodiv za frilensere i da će samo produžiti problem.

Organizatori protesta najavili su da će tokom protesta prošetati i do vlade, gde će se ponovo obratiti, kao i da će otići do Slavije.

Novi predlog Vlade Srbije prihvatilo je Udruženje frilensera i preduzetnika Srbije (UFPS), koje je ranije saopštilo da je vlada u velikoj meri prihvatila njihove sugestije čija je suština u tome da se praktično otpisuju sva potraživanja Poreske uprave od 1. januara 2016. do kraja septembra 2021. za sve frilensere koji su prihodovali do oko 57.000 dinara mesečno.

Udruženje radnika na internetu je odbilo novi predlog Vlade i javno se ogradilo od UFPS-a.

Izvor: Blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.