JOŠ JEDNO PRIZNANJE ZA NAŠU ZEMLJU! Srbija u prvih 5 ZEMALJA NA SVETU po stopi revakcinisanih građana: Australijski mediji pozivaju vlast da UČI OD NAS!

Dokazi i potvrde uspeha naše zemlje u nabavci vakcina i sporovođenja vakcinacije ne prestaju da stižu.

Prema podacima i istraživanju Univerziteta Oksford, koji je preneo australijski medij “New daily”, Srbija je svrstana u prvih pet zemalja na svetu sa najvećom stopom revackinsianih građana, pored Izraela, Bahreina, Čilea i SAD.

U članku pod nazivom “Šta bi Australija mogla da nauči od ovih pet zemalja”, navodi se da su bliski odnosi Beograda sa Pekingom i Moskvom pomogli našoj zemlji da na vreme obezbedi više od 11 miliona doza vakcina, a kao rezultat toga Srbija je postala najbolje vakcinama opremljena zemlja u Evropi.

Dok uticajni australijski portal piše o Srbiji kao lideru po pitanju vakcinacije, ističu i svoje nezadovoljstvo i kritike prema svojoj vladi. Oni pozivaju vlast u Australiji da uči od Srbije i ostalih navedenih zemalja koje su uspešne po pitanju vakcinacije.

Uticajni australijski medij navodi da je, dok su zemlje širom Evrope u sukobu zbog nedostatka vakcina, Srbija u imunizaciji stanovništva prva na starom kontinentu. Ističu i da je naša zemlja svojim građanima ponudila čak 4 vrste vakcina protiv koronavirusa.

Pogledajte spisak 5 zemalja koje su svetski lideri u vakcinaciji:

Izrael: Stanovništvo – 9 miliona, ukupno datih doza – 10,3 miliona, revakcinisani – 54,8 odsto.

Bahrein: Stanovništvo – 1.6 miliona, ukupno datih doza – 1 milion, revakcinisani – 27.2 odsto.

Čile: Stanovništvo – 18 miliona, ukupno datih doza – 12.7 miliona, revakcinisani – 27 odsto.

SAD: Stanovništvo – 330 miliona, ukupno datih doza – 196.5 miliona, revakcinisani – 23,9 odsto.

Srbija: Stanovništvo – 6.9 miliona, ukupno datih doza – 3 miliona, revakcinisani – 17,5 odsto.

AUTOR: Republika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.