DAČIĆEVA IZJAVA O VUČIĆU ODJEKNULA SRBIJOM: “On nije samo političar, već i državnik!”

Međustranački dijalog bez prisustva stranaca o izbornim uslovima, Dačić je zakazao za narednu sredu, a Vučić je danas rekao da će se verovatno odazvati pozivu.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je najavom učešća u međustranačkom dijalogu 28. aprila u Narodnoj skupštini, predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom pokazao da je državnik, a ne samo političar.

– Smatram izuzetno odgovornom njegovu najavu učešća na međustranačkom dijalogu koji je zakazan za sredu, 28. aprila, koji će se održati bez prisustva stranaca, što će biti od velikog značaja za političku stabilnost Srbije. Time Vučić još jednom pokazuje da je državnik, a ne samo političar – rekao je Dačić.

On je ocenio da se Vučić nalazi pred veoma teškim danima, koji mogu biti od sudbinskog značaja za budućnost Srbije.

– Juče je u poseti bio nemački ministar spoljnih poslova Mas, sutra predsednik putuje u Brisel na teške razgovore o evropskoj perspektivi Srbije, a dve nedelje nakon toga čeka ga nastavak dijaloga sa Prištinom. Svaki od ovih događaja je pojedinacno izuzetno složen, a svi oni zajedno odrediće budućnost Srbije – naveo je Dačić.

Dačić je u ime Narodne skupštine iskazao punu podršku predsedniku Vučiću, i njegovoj politici koja je, kako kaže, beskompromisna i u pogledu zaštite nacionalnih i državnih interesa, ali i u pogledu evropske budućnosti Srbije.

– Narodna skupština je spremna da da puni doprinos odbrani Srbije i evropske budućnosti Srbije”, poručio je Dačić.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.