NIKAD ŽUSTRIJI ODGOVOR VUČIĆA “Pridike drže oni koji su bez dinara dali naše bogatstvo”

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će projekti iz oblasti žaštite životne sredine dogovoreni sa kineskim partnerima, od kojih će jedan biti i izgradnja spalionice u Doljevcu, biti urađeni u skladu sa najvišim ekološkim standarima, uz primebdu da danas najviše pridika po tom pitanju drže oni koji su uništili sve fabrike i bez dinara dali naše bogatstvo.

Na pitanje novinara u Doljevcu u vezi sa protokolm o saradnji sa Kinezima, za izgradnju deponija, da li će investitor ispoštovati ekološke standarde, Vučić je primetio da su, kada je dolazio prethodnih godina u taj kraj, postojala mnoga životna pitanja, od nezaposlenosti do drugih, a da je sada, kada je Srbija značajno napredovala, ključno pitanje da li će sve da bude urađeno sa najvišim ekološkim standardima.

– Da, biće urađeno sve u skladu sa najvišim standardima i verujem da ću i lično učestvujem u predstavljanju tog programa, kako sa Kinezima, tako i sa Evropljanima, jer sa mnogima radimo na ekološkim projektima – rekao je Vučić.

Dodao je da bi lično želeo građanima da predstavi i projekte izgradnje kanalizacija, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda i spalionica, što je sve potrebno za čistiju Srbija, a i kao deo Zelene agende, dodajući da je ponosan jer je mnogo projekata počelo da se radi.

– A, najsmešnije mi je kada nam pridike drže oni koji su uništili sve fabrike u Srbiji i ne samo to, već su bez dinara dali naše bogatstvo, poput onog što su dali Rio Tintu. Danas oni dolaze da prostesuju protiv nas zbog Rio Tinta, a sve papire potpisali oni od 2009. do 2011. I ja moram da slušam kako se iživljavaju danas nad nama, a mi ”ni luk jeli, ni luk mirisali”… – rekao je Vučić.

Dodao je da će nadležni ispraviti “sve gluposti” koje su nasledili od prethodnika i da će učiniti sve da ljudi u Nišu, Doljevcu budu zadovoljni.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.