VUČIĆ O MOGUĆIM NOVIM MERAMA KRIZNOG ŠTABA: Ovo je zanimalo sve građane Srbije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su skoro svuda u Srbiji bolji epidemiološki rezultati i da će narednih dana biti razmatrane mere, kao i pitanje zahteva mnogih za uvođenje pozitivne diskriminacije za vakcinisane.

“Čekaćemo i narednih dana ćemo morati te važne odluke da donosimo. Ako mene pitate, radovao bih se otvaranju, rastu ekonomije i pravu na rad za ugostitelje, ali poštovaću odluku struke”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kada će biti popuštene mere za ugostitelje.

Predsednik je istakao da je ta odluka u nadležnosti Kriznog štaba.

Napomenuo je da se se tačno vidi razlika u mestima gde je niži procenat vakcinisanih građana, pošto u tim mestima ima više problema i veći je broj mrtvih.

Vučić dodaje da postoje predlozi, što traži i mistar zdravlja Zlatibor Lončar i lekari, da se uvede pozitivna diskriminacija za vakcinisane.

“Još to sagledavam, nije to laka odluka, svi traže da samo vakcinisani mogu da idu u restorane unutra, da idu na utakmice, da mogu da rade sve, dok ovi drugi ne”, naveo je Vučić.

Situacija je sada po pitanju korone nešto bolja nego pre sedam dana i samo je za nijansu lošija u tri mesta. Kako je rekao, lošije je u Novom Pazaru i Šapcu, a u Novom Sadu nije baš sjajna situacija.

Izvor: (Espreso / Agencije)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.