VUČIĆ ČESTITAO DAN GARDE: Vršite dužnost sa izuzetnom posvećenošću i zalaganjem, oličavajući najviše vojne vrline

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas ministru odbrane Nebojši Stefanoviću i svim pripadnicima Garde 6. maj – Dan jedinice i zahvalio im na besprekornom vršenju službe.

“Posebno mi je zadovoljstvo da u ime čitave nacije, svim pripadnicima Garde čestitam 6. maj – Dan jedinice. Nastavljajući tradiciju Srpske Gvardije dugu 191 godinu, vršite dužnost sa izuzetnom posvećenošću i zalaganjem, oličavajući najviše vojne vrline”, istakao je Vučić u čestitki.

Predsednik je naveo da su pripadnici Garde stekli i očuvali renome najelitnije jedinice vojske, dajući doprinos uspešnom stvaranju moderne i funkcionalne vojne organizacije.

“Budni i spremni u miru i odlučni i hrabri u ratu, sa ponosom nosite gardijsku uniformu i dodeljena odlikovanja za zasluge i postignute rezultate”, dodao je Vučić.

Istakao je i da gardisti doslednim i efikasnim angažovanjem u izvršavanju postavljenih zadataka i neprekidnim sopstvenim usavršavanjem, iz godine u godinu, unapređuju posebno oblast vojnog protokola za potrebe državnog i vojnog rukovodstva i time doprinose jačanju ugleda Vojske i Republike Srbije, pri tome inspirišući i druge pripadnike vojske.

“Hvala vam na besprekornom vršenju službe. Siguran da ćete kao i do sada profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati operativnu sposobnost svoje jedinice i ostati ponos nacije, čestitam vam praznik”, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Prva gardijska jedinica u Srbiji “Gvardija” formirana je na osnovu naredbe kneza Miloša Obrenovića na Djurđevdan 1830. godine u Požarevcu.

Sadašnja Garda nastala je preformiranjem Gardijske brigade u Gardu 30. novembra 2006. godine.

Izvor: (Kurir.rs/Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.