DAČIĆ SE SASTAO SA AMERIČKOM DELEGACIJOM: Palmer otkrio šta SAD očekuju po pitanju Kosova

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa specijalnim predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom koji je podvukao da SAD želi da se pronađe kompromisno rešenje za kosovsko pitanje i da ne namerava da vrši pritisak na strane u dijalogu.

Na sastanku je razgovarano i o sastancima koje je Mejtu Palmer imao tokom boravka u Prištini i istaknuto da SAD pruža punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima, saopšteno je iz Kabineta predsednika Skupštine.

– Kao predsednik Narodne skupštine nastojaću da jačam veze sa Senatom i Kongresom SAD – rekao je Dačić i podvukao važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizaciju poseta na visokom nivou.

Na interesovanje Metjua Palmera, razgovarano je i o prioritetima rada Narodne skupštine, a Dačić je istakao snažnu rešenost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge Narodne skupštine i unapređenju njenog rada.

Informisao je sagovornika o procesu ustavnih reformi koji je u toku. Takođe, obavestio ga je i o aktivnostima u okviru druge faze međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta, navodi se u saopštenju.

Izvor: Srbija Danas/Kosovo Online

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.