Ministarka se oglasila nakon zabrane ulaska na Kosmet

POVODOM zabrane ulaska na tzv. Kosovo, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević rekla je za “Novosti” da podseća prištinske organe da je zadatak i dužnost svakog profesora da prenosi svoje znanje mladima kako bi bili najbolji u svom poslu.

Ministarka, koja je i profesor Medicinskog fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na Katedri za epidemioologiju, trebalo je da održi ispit studentima, ali joj nije dozvoljen dolazak.

– Cilj mog odlaska u Kosovsku Mitrovicu bio je da radim sa studentima i da ih motivišem da budu još bolji. Da li i to smeta prištinskim institucijama? – istakla je Kisić Tepavčević.

– Žao mi je što je moja profesorska obaveza iskorišćena u dnevno političke svrhe prištinskih institucija, koje su po ko zna koji put prekršile potpisane sporazume. Studentima poručujem da i dalje budu časni i vredni i sigurna sam da će svojim znanjem i upornošću svakim danom biti još bolji. Ponosna sam na svakoga od njih, jer svojim marljivim radom čine značajne korake ka obavljanju najhumanijeg posla na svetu koji prevazilazi sve barijere među ljudima.

Izvor: novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *