RED OBLAKA, RED SUNCA: U našu zemlju stiže topliji vazduh, sve miriše na leto – kiša može da iznenadi u ovim delovima Srbije

Danas znatno manje oblaka nad Srbijom koji bi donosili padavine. Samo ponegde u brdsko-planinskim predelima može biti kratkotrajne kiše ili pljuska. Stiže i malo topliji vazduh sa zapada i podiže temperaturu najpre na severu zemlje. Najviša dnevna od 21 do 27 stepeni. U Beogradu konačno bez kiše, a biće i toplije.

Ciklon koji je uslovljavao tmurno i oblačno vreme u Srbiji izmešta se ka Mramornom moru i slabi njegov uticaj. Ipak, samo ponegde u brdsko-planinskim krajevima može biti kiše ili kratkotrajnog pljuska.

Konačno počinje da struji toplija vazdušna masa na Balkan i da podiže temperaturu. Danas će taj topliji vazduh najpre stići do severa Srbije i podići živu u termometru za pet stepeni.

Na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini pretežno sunčano. U ostalim predelima promenljivo oblačno s lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i kiše, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura od 21 stepen na jugoistoku do 27 na severozapadu. Ujutru od šest do 13 stepeni.

U Beogradu konačno bez kiše, a biće i toplije. Temperatura do 25 stepeni, pet više nego juče.

Izvor: Srbija Danas/RTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *