TOPLOTNI TALAS ZAPLJUSNUO BEOGRAD: Hitna pomoć zatrpana pozivima, na ulici i u prevozu samo ko mora

Hitna pomoć do 14 časova imala 110 poziva

Živa u terometru danas u 14 časova dostigla je 35 podeljak, a na prestoničkim ulicama, trgovima i u prevozu bio je samo onaj ko je morao.

Beg od vrućine Beograđani su uglavnom ponalazili ispod klima uređaja dok su najhrabriji briali debeli hlad u prestoničkim parkovima.

Pune ruke posla imali su dežurni u Hitnoj pomoći koji su do 14 časova imali preko 110 poziva. Kako su naveli, uglavnom su intervenisali zbog kolabiranja usled neadaptiranosti na visoke temperature, a veliki broj intervencija bio je na otvorenom jer je bilo i onih koji su usled povišene temperatara padali u nesvest na ulici.

Dežurni lekari su posebno apelovali na srčane bolesnike da se pričuvaju i ne izlaze na sunce, dok su gradske vlasti odlučile da u narednim danima na snazi budu posebne mere predostrožnosti.

– Postavili smo cisterne s pijaćom vodom na šest lokacija u gradu, a pored toga, mere se odnose i na organizaciju procesa rada zaposlenih u javnim preduzećima koji rade na otvorenom, kako bi u najtoplijem delu dana imali pauzu za osveženje – rekao je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić.

– Dodao bih da smo, takođe, pomerili i uobičajeno vreme pranja ulica tokom ovih toplih dana koji slede. U najtoplijim delovima dana ulice će biti osvežavane, kako bismo ublažili efekte izuzetno visokih temperatura – rekao je Radojičić.

Izvor: Srbija Danas/Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *