Vučić se sa Orbanom obratio novinarima, PA OTKRIO SLEDEĆI POTEZ!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio novinarima na konferenciji koju je održao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Orban i Vučić, podsetimo, razgovarali su o širokom spektru tema uključujući i put Srbije u EU, vakcinaciju i koranavirus, ekonomskoj saradnji…

Na kraju konferencije, a to je mnogima promaklo, prvi čovek Srbije otkrio je i kako će izgledati nastavak posete mađarskog premijera.

– Mi sad idemo na jedno lepo mesto sa pogledom na Dunav – rekao je predsednik Vučić navodeći i kako će izgledati ostatak radne posete Orbana.

– Viktor će da razgovara o svim važnim projektima, ja ću da pijem vino i da provedemo još malo kvalitetnog vremena zajedno. Živelo srpsko-mađarsko prijateljstvo – istakao je na kraju obraćanja predsednik Srbije.

– Danas je važno da kažem da je Mađarska Srbiji danas peti ekonomski partner, za nekoliko godina uspeli smo da dramatično uvećamo trgovinsku razmenu što je veoma značajno za obe zemlje. Dakle, Mađarska je Srbiji bila trinaesti, jedanaesti, pa deveti, a danas peti ekonomski partner. Za par godina uvećali smo trgovinsku razmenu dveju zemalja što je značajno za sve nas, a pogotovu za nas siromašnije i manje. U 2020. godini došli smo do dve milijarde evra trgovinske razmene, a sada imamo rast od 23,4 odsto trgovinske razmene te očekujemo da ćemo preći te dve milijarde do sada – rekao je predsednik Srbije.

IZVOR: Republika

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.