IZ KRALJEVA POLETEO PRVI AVION ZA SOLUN! Veliki dan za Srbiju – ponovni početak redovnog saobraćaja sa aerodroma “Morava”

Na aerodromu “Morava” u Lađevcima kod Kraljeva od danas je uspostavljen avio-saobraćaj na relaciji Kraljevo-Solun.

Ovi sezonski letovi organizovaće se, kako je najavljeno, do 24. avgusta jednom nedeljno, svakog utorka od 13 časova, rekao je direktor aerodroma “Morava” Dragan Bugarinović.

– Svakog utorka od 13 časova će leteti avion za Solun. Karte se kupuju preko interneta na sajtu Er Srbije kao i u agencijama koje prodaju avio karte, dakle kao i bilo koje avio karte koje kupujete. Trenutna cena, ona je promenljiva, ali je trenutno negde oko 4.100 dinara u jednom smeru, tako da smatramo da je veoma povoljno i da je izuzetno za građane iz ovog dela Srbije da koriste usluge našeg aerodroma – istakao je direktor aerodroma “Morava”.

Uslovi za putovanje, osim putnih dokumenata, su oni koje je država Grčka propisala za ulazak stranih državljana: potvrda o vakcinaciji, potvrda o negativnom antigenskom ili PCR testu ili potvrda o preležanom kovidu ne starija od šest meseci.

Takođe, neophodan je i popunjeni PLF obrazac popunjen 24 sata pre putovanja.

Današnji prvi let na relaciji Kraljevo-Solun obeležen je svečano, dočekom aviona Er Srbija vodenim lukom, uz prisutsvo brojnih zvaničnika.

Direktor Aerodroma Srbija Mihajlo Zdravković istakao je ovom prilikom da je je ovo važan dan i izrazio nadu da ćemo godinu korone koja je iza nas brzo zaboraviti.

– Da će stvari koje su 2019. godine počele sa realizacijom, podsetiću vas, linija ka Beču, biti neka svakodnevnica. Očekujemo razvoj situacije u saradnji sa nacionalnom kompanijom Er Srbija ka boljem, očekujemo da u zimskoj sezoni nastavimo tamo gde smo stali pre početka pandemije, nadamo se da će zdravstvena situacija biti dobra.

Kaže da su Aerodromi Srbije spremni da izvrše prihvat i otpremu putnika, prtljaga i svega ostalog za šta su registrovani.

– Današnji dan je veliki jer obeležavamo ponovni početak redovnog saobraćaja sa aerodroma Morava u Kraljevu i nadam se da će ovakva slika postati svakodnevnica u budućnosti aerodroma Morava – rekao je direktor Aerodroma Srbije.

Direktor prodaje kompanije Er Srbija Boško Rupić ocenio je da je ovo značajan dan za nacionalnu avio kompaniju i dodao da je ovo treći aerodrom sa kojeg Er Srbija otvara međunarodne letove.

– Svakog utorka će se do kraja avgusta praktično obavljati letovi između Kraljeva i Soluna, što mislim da je jako bitna veza s obzirom da je severni deo Grčke jako interesantan i atraktivan za naše turiste. Današnji let je popunjen 70 odsto što je izuzetno dobro za prvi let i mogu samo da pozovem putnike iz centralne Srbije i Šumadije da iskoriste ovu vezu da na najbrži način dođu do Soluna, da izbegnu gužve na granicama i da iskoriste benefit koji im ovaj aerodrom daje – poručio je on.

Za Raški okrug ova linija mnogo znači, rekao je načelnik okruga Nebojša Simović i istakao da se zajedno sa Vladom Srbije trude da ovu priču postave na noge i da u narednom periodu aerodrom Morava postane prepoznatljiv ne samo u regionu nego i šire.

Putnici koji su danas otputovali avionom za Solun sa aerodroma Morava rekli su da im se veoma dopada aerodrom, kao i cena avio karte koja je u ovom trenutku više nego pristupačna.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.