Vučić razgovarao sa Erdoganom o požaru u Turskoj, situaciji na KiM i pozvao ga da poseti Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i izrazio saosećanje povodom žrtava požara koji haraju turskom obalom.

Predsednik Aleksandar Vučić je takođe izrazio spremnost da naša zemlja, u okviru svojih mogućnosti, pomogne u zaustavljanju vatrene stihije, kao i u otklanjanju njenih posledica, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Zahvalivši na prijateljskoj podršci, predsednik Erdogan je, znajući da u odmaralištima na tamošnjoj obali boravi mnogo srpskih turista, rekao da turske vlasti čine sve za njihovu bezbednost.

Dvojica državnika su konstatovala da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou, posebno njihova ekonomska saradnja, izrazivši nadu da će ona, uz postojeće mogućnosti, značajno napredovati.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan razgovarali su i o situaciji u regionu.

U vezi s tim, predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će predsednik Erdogan i Turska nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje za Srbiju osetljivog pitanja Kosova i Metohije.

Erdogan je ovom prilikom potvrdio da potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine.

Dvojica predsednika su razmotrila i različita globalna pitanja, sa uverenjem da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj sadržajan razgovor.

Vučić je pozvao Erdogana u posetu Srbiji, što je šef turske države prihvatio i potvrdio da će posetiti našu zemlju.

Izvor: rts.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *