ALEKSANDAR VUČIĆ UPRAVO SAOPŠTIO NAJNOVIJU ODLUKU: Ova vest će OBRADOVATI sve građane Srbije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras, tokom gostovanja u Dnevniku RTS, saopštio je lepe vesti za sve građane Srbije.

– Pre Božića i Nove Godine 20 evra biće isplaćeno svima. Građane Srbije i oni koji su uvek bili uz državu, u februaru najkasnije početkom marta, uplatićemo 20.000 dinara – rekao je Vučić.

– Stopa rasta za 2. kvartal je 13,4 posto, a kada saberete prethodnu i ovu godinu, to neće imati niko u Evropi, bićemo najuspešniji, a samo u ovoj godini ćemo biti među prvima. Taj rast nosi veće plate i penzije, uskoro isplaćujemo novac penzionerima i građanima. Usvojićemo i novi budžet, imamo u junu i juli suficit 60 milijardi dinara, manji nam je ukupno deficit, a u februaru mesecu uplatićemo veliki iznos svaom penzioneru u Srbiji, biće 20.000 dinara svakom, a biće i povećanje penzija preko 5%.

– Penzioneri su uvek razumeli državu, a naša ideja sa poslodavcima da minimalac bude 35.000 dinara, to nije dovoljno ali je više od 150 evra kao ranije. Time ćemo imati prosečnu platu 613 evra, a biće i veća jer će biti povećanja plata u javnom sektoru.

– Što se tiče Geoksa, dve stvari su tu važne, morali smo prvo da privlačimo investitore, danas imamo kapitalne investicije, danas je drugačije, ali pomoću subvenicja smo imali zaposlene. Što se tiče radnika Geoksa , u 15. ili 20. septembnra idem u Vranje, većina radnika će dobiti posao, razgovaramo sa Nemcima i Turcima, imaće i veće plate. Rešićemo taj problem.

– Srbija će d auradi sve što može za mir i stabil nost u BiH. Na obeležavanju Oluje će u Beogradu biti kompletnoi rukovodstvo RS, pa ćemo razgovarati. Ali Srbija će uvek biti uz narod Srpske, uz poštovanje Dejtona.

– Želim da čestitam pecijalnom tužilaštvu i svima koji su radili na pisanju optužnice za Belivuka, svim pripadnicima policije i BIA. Sve što smo radili, gotovo sve sa izuzetkom podrške i pomoći kod nkei dokaza, FBI nije radio ništa, to su bile evropske službe. FBI nas je obavestio za aplikaciju Anon, koju kontroliše CIA. Ne postoji učešće FBI u slučaju Belivuk. Ja sam razumeo Stefanovića da FBI nije radio na lsučaju Belivuk, moguće da je pogrešio i da su novine pogrešile.

– Mene je prvo bilo sramota da odgovaram na laži ljudi, da smo se ja i Vulin tajno sastajali u stanu na Zvezdari, kao što smo uradili u slučjau Jovanjica, podnećemo krivičnu prijavu protiv sebe, spremni smo da odgovaramo i spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama.

– Zna narod ko se ovde boti protiv kriminala i ko je stao mafiji za vrat. Za nas je interes da mafije ne bude, i kao što vidite ove godine nije bilo mafijaških ubistava ove godine.

izvor: (Espreso/Srbija Danas)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *