Novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog: Vučić danas u parlamentu sa opozicijom

Novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog, kome će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće održan danas popodne u Skupštini Srbije.

Vučić će razgovarati sa predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem, kao i sa opozicionim strankama koje ne žele prisustvo stranaca u dijalogu, a tu su Srpski pokret Dveri, Demokratska stranka Srbije, POKS, Dosta je bilo, Zavetnici, Srpska radikalna stranka, Zdrava Srbija.

Vučić je ranije rekao da će čuti primedbe učesnika sastanka i pokušati da se izađe u susret svemu što je realno.

Predsednik Narodne skupštine ocenio je da međustranački dijalog može da bude uspešan samo ukoliko su predlozi realiastični, održivi, prihvatljivi za sve strane i time bi se, kako je rekao, stvorili uslovi da svi učestvuju na izborima.

On je rekao da je napravljen presek stanja šta su sve predlozi koje opozicione stranke daju, navodeći da će o tome danas razgovarati na sastanku kojem prisustvuje i Vučić.

Očekuje da se narednih nedelja polako krene u dolazak do konkretnih dogovora i rešenja za neka otvorena pitanja koja bi mogla da budu u cilju poboljšanja izbornih uslova.

U drugom međustranačkom dijalogu uz posredovanje evroparlamentaraca dogovor je da do 1. septembra Evropski parlament pošalje Dačiću predlog teksta o kojem bi se razgovaralo 17. i 18. septembra.

Inače, 1. avgusta je istekao rok da stranke opozicije koje učestvuju u tom dijalogu pošalju dodatne predloge, a sve se češće od takozvane “bojkot opozicije” se čuju poruke upućene evroparlamentarcima da ne dolaze sa “kozmetičkim rešenjima” i najavljuju mogućnost napuštanja tih razgovora.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *