NAKON ČETIRI MESECA ZAVRŠENA BOLNICA U NOVOM SADU: Predsednik preponosan

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom obilaska radova na novoj kovid bolnici u Novom Sadu, trećoj u Srbiji, da je ona završena za manje od četiri meseca, na šta je ponosan, ali i konstatovao da kovid brojke ponovo rastu, ali da je i gradnja takve ustanove način da se pravljenjem novih, boljih kapaciteta, uz nabakvu vakcina, država bori protiv epidemije korona virusa.

– Na 15-ak dana smo od otvaranja nove kovd bolnice u Novom Sadu. Stvarno sam ponosan, jer za manje od četiri meseca, država će uspeti da izgradi velelepnu bolnicu – rekao je Vučić.

Dodao je da će nova bolnica u Novom Sadu biti i nešto bolja od kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu, jer se gradeći te ustanove, uvidelo šta je još potrebno, pa će, novosadska kovid bolnica, primera radi, imati banku krvi.

– Služiće na ponos svih građana, Srbije, Vojvodine, Novog Sada… To će i Beogradu olakšatri, jer je bio veliki pritisak na Batajnicu i druge bolnice – rekao je Vučić.

On je izrazio zabrinutost zbog rasta broja inficiranih korona virusom.

– Raste broj iz dana u dan, jutros značajnije raste u odnosu na prošlu subotu.. Videćemo. Vidi se da tamo odakle su ljudi najviše putovali i gde je najviši standard, najbrže napreduje korona – rekao je Vučić.

– U novoj kovid bolnici na Mišeluku u Novom Sadu biće više od 400 kreveta poluintenzivne i 220 kreveta intenzivne nege. Biće ovo velelepna bolnica, koja će imati i banku krvi. Ponosan sam – rekao je Vučić.

Istakao je da je ovo način da se država tome suprotstavi.

– Da napravimo najbolje zdravstvo, kapacitete, da država obezbedi vakcine, da moli ljude da se vakcinišu, da obezbedi najbolje bolnice – rekao je Vučić.

Primetio je da se u Srbiji gotovo ništa nije gradilo poslednjih 50 godina, do pre nekoliko godina.

– Kada sam došao u Niš, tamo je bila livada, a danas se nalazi jedan od najmodernijih kliničkih centara u Jugoistočnoj Evropi. Do kraja ove godine zarvšavamo prvu fazu izgradnje KCS u Beogradu, sledeće godine u potpunosti. Krenulo je uklanjanje dela objekata KC Vojvodine. Posle toga kreće i KC Kragujevca – pobrojao je Vučić.

Zahvalio je svima koji su angažovani na izgradnji kovid bolnice u Novom Sadu.

– Hvala što ste brzo i odgovorno uradili posao. Nisam bio siguran da će za četiri meseca sve da bude gotovo, ali to pokazuje koliko se Srbija promenila i koliko imamo komapnije na koje možemo da seoslonimo, da će posao da urade brzo i kvalitetno. To pokazuje i da je Srbija spremna i sposobna da brzo odreaguje na krizu – rekao je Vučić.

Izvor: (Espreso/Srbija danas)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.