GRAĐANI SRBIJE ZAGLAVLJENI VEĆ 15 SATI! Očajavaju jer su na granici sa Horgošom od sinoć

Građani Srbije koji su juče krenuli ka Mađarskoj očajavaju jer su “zarobljeni” na granici sa Horgošom od sinoć od pola devet uveče.

Na izlazu iz Srbije, ispred graničnog prelaza Horgoš, velike su gužve, a oni koji su krenuli tamo autobusom na granici su zaglavljeni već 15 sati!

Mediji navode da su formirane kolone putničkih vozila od oko pet kilometara, a Kuriru su se javili nezadovoljni građani koji su put Mađarske krenuli autobusom.

Dragica Bošnjaković (56) u Mađarsku je krenula juče, a na granici je od sinoć od pola devet uveče.

– Ukupno 50 autobusa stoji. Prvo smo držani na našoj granici, sad smo na Mađarskoj. Niko nam ne govori zašto nas ovako dugo drže. Nepodnošljivo je, ostajemo i bez vode, skapaćemo od žeđi. Ovde je i dosta bolesnih ljudi, i sama sam srčani bolesnik, a ima i dosta dece. Sada je već nepodnošljivo jer je s jutrom došla visoka temperatura, u autobusu je pretoplo, a napolju uhvatimo hlad samo ako ima drveta – rekla je ona za Kurir.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) saopštio je jutros da se danas očekuje pojačan intezitet saobraćaja što je uobičajeno za vikend u turističkoj sezoni, posebno na putevima ka jezerima i izletištima, kao i ka Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj.

Inače, višečasovna zadržavanja na izlazu iz zemlje beleže se i na graničnim prelazima Kelebija, Bački Vinogradi, Horgoš dva, Bački Breg, Bajmok, Đala, Rastina i Rabe.

Na graničnom prelazu Preševo, na ulazu u zemlju, zadržavanje za putnička vozila je 60 minuta, a na izlazu 15 minuta.

Izvor: Srbija Danas/Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *