OGLASILA SE REKTORKA UNIVERZITETA U BEOGRADU: Evo kako bi trebalo da izgleda nastava za STUDENTE u novoj školskoj godini

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović kaže da će se pratiti situacija sa korona virusom i u skladu sa tim definisati način održavanja nastave i ispita, ali da procenjuje da će sledeća školska godina početi kombinovanom nastavom.

“Okolnosti se menjaju iz nedelje u nedelju pa je teško unapred prognozirati. Ipak moja procena je da ćemo početi kombinovanom nastavom, kakvu smo imali i ove školske godine, a kasnije će se odlučivati u skladu sa situacijom”, navodi ona za Tanjug.

Ističe da je pritom najvažnije da brucoši imaju redovnu nastavu, jer oni moraju da se uvedu u sistem visokog obrazovanja i na njih mora da se obrati najveća pažnja.

Kada je reč o ispitima koji predstoje pre početka sledeće školske godine, naglašava da će se kao što je Univerzitet u Beogradu i postupao od početka epidemije, oni odvijati uz poštovanje epidemioloških mera, kako bi se obezbedila sigurnost i za nastavnike i za studente.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.