TEMPERATURNA VRTEŠKA ZAHVATILA SRBIJU: Naši meteorolozi složni u tome KADA NAM SE VRAĆA LETO!

Posle podne i uvece na severu postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, povremeno i jak, severozapadni, u Vojvodini posle podne u skretanju na jugozapadni. Najniza temperatura od 13 do 16, najvisa dnevna od 19 na severu i zapadu do 30 stepeni na jugoistoku.

I u Beogradu sutra umereno do potpuno oblacno i svezije, povremeno s kisom, uglavnom posle podne. Vetar slab i umeren, povremeno i jak, severozapadni.

Najniza temperatura oko 16, najvisa dnevna oko 20 stepeni.

U subotu i nedelju promenljivo oblacno i svezije, mestimicno s kisom, pljuskovima i grmljavinom. U ponedeljak i utorak u vecini mesta pretezno suncano i toplije, a zatim naoblacenje sa kisom, pljuskovima i grmljavinom.

Meteorolog Nedeljko Todorović najavio je da nas posle ovonedeljnog osveženja ponovo očekuje toplo vreme u septembru.

Nedeljko Todorović je naveo i da je neprevidljivost vremenskih uslova u Beogradu izazov za sve koji se bave prognozom vremena, ali da prognoza RHMZ-a ima visok procenat ostvarenja i da je u svetskom i evropskom vrhu.

Naglasio je i da nas toplo vreme ponovo očekuje u septembru i da ćemo se ponovo sunčati i plivati.

– Biće toplih dana u septembru. Ne preterano toplih, ali biće umereno visoke temperature od 25 do 30 stepeni u sunčanim danima. Septembar je poznat kao jedan od stabilnijih meseci i da ima lepih i toplih dana – kazao je Todorović.

Kiša će prema njegovim rečima trajati do nedelje, ali padavine neće biti podjednako zastupljene u svim mestima.

– Četvrtak će severnoj polovini Srbije i Beogradu doneti znatno više sunca i toplije vreme, dok se u ostalim predelima očekuje promenljivo oblačno, uz kišu, ponegde i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Nakon jutarnjih 11 do 17 stepeni, u Beogradu 14, maksimalna temperatura od 23 do 27 stepeni, u Beogradu do 25 – još juče je najavio meteorolog Đorđe Đurić.

Vremenska prognoza za vikend
Za vikend u većem delu Srbije pod uticajem ciklona sa Jadranskog mora biće umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito na severu i zapadu Srbije, uz relativno sveže vreme, dok će na jugu i istoku biti toplije i znatno više sunčanije. Maksimalna temperatura na severu i zapadu Srbije biće od 17 do 23 stepena, a na jugu i istoku Srbije od 25 do 29 stepeni. Sekundarni ciklon u Jadranskom moru nastaće kao posledica primarnog ciklona iznad centralne Evrope.

– U ponedeljak stabilizacija vremena i porast temperatura, pa bi tokom većeg dela sledeće sedmice bilo znatno sunčanije i toplije, uz povratak prijatnih letnjih temperatura, ali bi jutra bila relativno sveža. Oko 1. septembra bilo bi uslova za jedno manje prolazno naoblačenje sa kratkotrajnim padavinama – zaključuje Đurić.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.