“Imamo istorijsku odgovornost prema Balkanu” Erdogan uzdrmao region svojom izjavom u Crnoj Gori

Erdogan se nalazi na balkanskoj turi

Turski predsednik Redžep Tajiip Erdogan izjavio je danas tokom posete Crnoj Gori da Turska ima istorijsku odgovornost i obavezu prema zemljama regiona.

Na pitanje novinara na Cetinju u vezi s jučerašnjom posetom Bosni i Hercegovini i izjavom člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o tome da više veruje Erdoganu nego Zapadu, turski predsednik je kazao kako posete BiH i Crnoj Gori pokazuju odgovornost Turske prema regionu.

– Mi imamo istorijsku odgovornost i obavezu ovde. Zato nastavljamo posete balkanskim zemljama i zato ćemo ih i dalje nastaviti. Juče sam bio u BiH i razgovarao sa našim prijateljima tamo. Njihovo zajedništvo je za nas veoma važno. Verujem da Bosna i Hercegovina u jedinstvu i zajedništvu može prevazići svoje probleme – naglasio je Erdogan.

Erdogan je istakao da je na današnjem sastanku sa predsednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem potvrđena volja za nastavkom jačanja saradnje Turske i Crne Gore, koje imaju ozbiljan potencijal za razvoj ekonomske saradnje i obima trgovinske razmene.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.