„Kalendarski slem bio bi najveće dostignuće u karijeri“

Prvi teniser Novak Đoković obratio se novinarima u Njujorku, a prvo pitanje vezano je za mogućnost osvajanja kalendarskog slema.

Prvo pitanje bilo je da li bi osvajanje kalendarskog slema bilo dostignuće karijere.

– Pitanje je lako i mogu da kažem, da bilo bi. Znam kakvu priliku imam ovde, gde sam u prošlosti dobro igrao. Ovo je možda i najzabavniji teren, a i publika se vraća. Jedva čekam. Iskreno, veoma sam motivisan da igram najbolji tenis. Ali u isto vreme, znam kako da psihološki sve izbalansiram. U isto vreme, bez obzira na izostanak Rodžera i Rafe, tu su mnogi izvanredni teniseri poput Zvereva, Medvedeva, Cicipasa. To su najozbiljniji kandidati za titulu. Ali Grend slem je Grend slem, dve nedelje, igra se na tri dobijena seta, svašta može da se dogodi. Jeste da je ulog veliki, ali o tome neću da razmišljam na dnevnom nivou, već ću se samo fokusirati na sadašnjost – rekao je Đoković.

Poslednji koji je stigao do kalendarskog slema bio je Rod Lejver 1969. i naravno pitanje da li je Srbin sa njim pričao o ovom poduhvatu.

– Uvek ga sretnem u Australiji, uvek o nečemu pričamo. Ali o ovome još nismo pričali. Definitivno bih mogao da se posavetujem.

Novak Đoković takmičenje na Flešing Medousu počinje u utorak. Njegov prvi rival još nije poznat pošto dolazi iz kvalifikacija

Nezaobilazno je bilo i pitanje vakcinacije.

– Šestomesečno neigranje prošle godine nije bilo lako ni za koga. Uopšte situacija nije ni za koga laka i svi žele da se sve vrati u normalu. Mi želimo svaki turnir da igramo pred punim stadionima, ali izgleda da to još nije moguće. Nisam u poziciji ništa da govorim, niti sam stručnjak da raspravljam da li treba da se igra pred punim tribinama, da li vakcine pomažu. Samo smatram da to mora da bude lična odluka i to u potpunosti podržavam.

Osvrnuo se i na neigranje velikih imena poput Federera, Nadala, Tima, Serene Vilijams.

– Uvek volimo da sve najveće zvezde budu na ovakvim turnirima. Ali ponekad telo šalje poruku da ne treba učestvovati i ja im svakako svima želim brz oporavak.

Izvor: sportklub.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *