RUSKI SPECIJALCI NA MARŠU OD 30 KILOMETARA: U močvari do guše, naoružani do zuba, kao u Rambo filmovima (VIDEO)

Veličanstven prikaz snage ruske i beloruske armije kao i vojski još sedam zemalja

Međunarodno takmičenje “Polarna zvezda” specijalnih jedinica vojske odvija se na teritoriji Belorusije na poligonu Brestskij od 22. avgusta do 4. septembra u okviru “7. Vojnih međunarodnih igara”. Na takmičenju učestvuju timovi iz devet zemalja.

U okviru druge etape takmičenja ruski specijalci su marširali 30 kilometara po nepoznatom močvarnom terenu. Marš je trajao nešto manje od 12 sati. Vojnici su bili maskirani i primenjivali su sva sredstva zaštite kako ih neprijatelj ne bi uočio.

Tokom marša su imali vežbe kao što su: “Izlazak u obaveštajno područje”, “Održavanje komunikacije”, “Prevazilaženje zaraženog područja terena”, “Prevazilaženje vodene barijere”, “Pronalaženje i povlačenje u skrovišta”, “Gađanje u sastavu grupe specijalaca”, kao i “Pružanje prve medicinske pomoći žrtvi”.

Na međunarodnom takmičenju “Polarna zvezda” učestvuju vojni timovi iz devet država: Rusije, Belorusije, Venecuele, Indije, Irana, Kine, Maroka, Pakistana i Uzbekistana.

Ruski tim predstavljaju pobednici vojnog takmičenja “Polarna zvezda 2021”, najbolji obaveštajci specijalnih Vazduhoplovno-desantnih snaga Ruske Federacije. Pored njih na takmičenju učestvuje i tim “Ruske garde” (“Rosgvardije”).

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.