Đoković: Visok nivo tenisa, mnogo sam radio za pobedu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrao je najteži meč u dosadašnjem delu US Opena protiv Keija Nišikorija, ali na kraju zabeležio pobedu i novi plasman u osminu finala.

– Teška borba. Najteži meč do sada za mene na turniru. Na prva dva meča sam se osećao dobro, ali brzina Nišikorijevih loptica jednostavno je bila veća. Stajao je blizu linije, nije mnogo promašivao i igrao je sjajno. Nije mi davao mnogo vremena, terao me je da izađem iz zone komfora. Ali kada sam se adaptirao na sve to osećao sam se bolje. Servirao sam bolje i to kada mi je trebalo. Sve u svemu bio je to visok nivo tenisa. Mnogo sam radio za pobedu, što mi je veoma drago, jer je veliko zadovoljstvo otići sa terena posle pobede nad teniserom koji je veoma dobro igrao – rekao je Đoković.

Neizostavno pitanje je potere za kalendarskim slemom.

– Prilično umem sebe jasno da zamislim da pobeđujem na svakom gren slemu na kojem učestvujem. Imao sam sreću da imam dosta uspeha, 20 titula, ali i dosta finala i polufinala. Međutim, svakako je u posebnom sećanju 2016. kada sam vezao sva četiri u nizu i prvi put osvojio Rolan Garos. Jer ja sam počeo na šljaci i odrastao na njoj i on je mnogo poseban za mene. Kada sam i ove godine osvojio imao sam sličan osećaj kao i tada. Posle je sledio Vimbldon, znao sam da imam dobre šanse na travi jer sam prethodna dva puta slavio. A posle Vimbldona došao sam ovde i mislim da imam dobre šanse. Samim tim što sam još na turniru. Ali moram da razmišljam meč po meč.

Rekordi su tu, čekaju se još neki, ali je istakao da bi voleo da ga pamte po još nečemu osim po rekordima.

– U prvom redu da sam ostavljao srce na terenu. A potom i da sam inspirisao igrače da budu bolji i da napreduju i da veruju u sebe još više. Veoma sam strastven po pitanju dece i ranog obrazovanja u detinjstvu. Moja fondacija je na to posebno fokusirana u poslednjih 15 godina. Zaista se trudim da živim po istinskim vrednostima poput poštovanja i zahvalnosti, cenjena trenutka i činjenice da se bavim sportom koji mnogo volim i u kojem sam veoma uspešan.

Izvor: sportklub.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.