“VELIKI LIDERI SE PAMTE PO SVOJIM DELIMA” Predsednik ispunio obećanje dato Merkelovoj

Vučić je, kao što je prethodno i najavio, zdravicu održao na nemačkom jeziku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se večeras Angeli Merkel, u zdravici na večeri priređenoj u čast nemačke kancelarke, na svemu što je učinila za Srbiju tokom dugog i uspešnog perioda u kojem je vodila vladu u Nemačkoj.

– Danima slušam kako kancelarka Merkel ide u političku penziju, ali uveren sam da se takvi državnici i takvi umovi ne penzionišu – rekao je Vučić.

Izrazio je uverenje da će Merkelova svojom mudrošću i iskustvom još dugo vremena doprinositi opštem dobru.

– Veliki lideri se pamte po svojim delima, koji su rezultat jasne vizije i volje. Tako će da se pamti i vaše liderstvo – rekao je Vučić.

Dodao je da je iskreno zahvalan Merkelovoj.

– Želim da vam se iskreno zahvalim na svemu sve što ste tokom vašeg dugog i uspešnog mandata učinili za Srbiju. Pre svega, želim da zahvalim za priliku da tokom godina sarađujem sa Vama, jer su saveti nekog ko tako dugo i uspešno vodi najsnažniju evropsku zemlju, više nego dragoceni – naveo je Vučić.

On je danas posle podne i na beogradskom aerodromu kancelarku Merkel dočekao uz srdačnu dobrodošlicu, obrativši joj se na nemačkom jeziku.

Kako je u više navrata i danas pomenuo, on je ranije obećao Merkelovoj da će naučiti nemački jezik, ali u tome nije uspeo, pa na zajedničkoj pres konferenciji, ipak, nije želeo da jedan deo govori na nemačkom, već je rekao da će to učiniti tokom zdravice na radnoj večeri.

Izvor: Srbija Danas/Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *