VUČIĆ U BUDIMPEŠTI: Kurti želi priznanje u zamenu za povlačenje mera Prištine i snaga ROSU (VIDEO)

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Mađarskoj, gde sutra učestvuje na četvrtom demografskom samitu koji se održava u Budimpešti.

Pored toga, predsednik Vučić će imati i odvojene susrete sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšom i predsednikom Vlade Češke Republike Andrejem Babišom.

Predsednik Vučić se obratio javnosti i prokomentarisao dešavanja od prethodnih dana.

– Pošto on priča onako za ljude koji nisu upućeni i prodaje maglu. Ja sam svakakve šibicare i prodavače magle video. Smeta im svima snažna Srbija. Oni vode hajku i misle da budu ono što su nekada bili Budimpešta i Podgorica, tu naravno ima tajkuna koji plaćaju njih da ruše naše medije. Šta mislite, da smo slabi, da li bi bilo 120 tekstova u jednom danu protiv mene? – rekao je Vučić.

– Kurti želi da pregovara iz ove pozicije. Rekli smo, nema problema, povucite jedinice ROSU pa ćemo pričati. Koje je to akcije Srbije preduzela? Jel poslala vojsku, policiju? Nije. Ali ne vredi, kad krenete da lažete onda je to tako. Srbija ovoga puta baš ništa nije uradila. Svima smeta jaka Srbija. Oni žele da ih Srbija prizna. Neću da pristanem na ono što oni hoće. Ponavljam, vratite sve na ono što je bilo pre 20. septembra, pa onda možemo da pričamo. Zovite i NATO, zovite koga god hoćete, ali pristanak Srbije na to da dobijete nećete – dodao je predsednik.

– Oni imaju svoj interes, a to je da Kosovo bude nezavisno i da nateraju Srbiju da učestvuje u tome, što nije naš interes. Šta je to što smo mi uradili? Kada krenete da lažete svaki dan, kao što oni lažu svaki dan, kraja nema. Prodaju vam 5 kilograma pomorandži za 1000 dinara, a onda ti dođe policajac i kaže daj još 300 dinara. Ne plaćam reket i neću da dam tih 300 dinara.

Vučić je komentarisao i predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji u poslednje vreme napada predsednika Srbije i sve Srbe. Podsetimo, Milanović rekao je na predavanju studentima Kolumbija univerziteta u NJujorku da je “za Srbiju najteža stvar što je Aleksandar Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača devedesetih i to je najveća prepreka za ulazak Srbije u EU”.

– Izbori će biti u skladu sa zakonom. Sumanuto mi je da pričam o njihovom moralu ispred crkve. Želim im sve najbolje – dodao je predsednik.

Izvor: novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.