JEDNOGLASNA ODLUKA ODBORNIKA: Vučić proglašen počasnim građaninom Jagodine

Odbornici Skupštine grada Jagodine su danas jednoglasno doneli odluku da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasi za počasnog građanina grada Jagodine.

Pored Vučića, titulu počasnog građanina Jagodine poneće i vlasnik nemačke kompanije Fišer, profesor Klaus Fišer, koji je u Jagodini otvorio jednu fabriku, a naredne godine otvoriće drugu i trener Ženskog rukometnog kluba Jagodina Dragan Markov, koji je predvodio ŽORK Jagodinu u najvećim uspesima u istoriji kolektivnog sporta u Jagodini, osvojivši tri šampionata Srbije za redom, tri Kupa Srbije, dva Super kupa i Svesrpski kup.

– Predsednika Srbije Aleksandra Vučića smo predložili za počasnog građanina grada Jagodine ne samo zato što je stvorio uslove da svaki grad i opština u Srbiji mogu da dovode investitore, da grade fabrike i otvaraju nova radna mesta već i zato što Srbija pod njegovim vođstvom čuva mir i stabilnost na Balkanu i što međunarodni odnosi naše zemlje nisu više kao što su nekada bili, nego su najbolji u istoriji. Videli smo proteklih dana kakvoj je provokaciji Srbija bila izložena od strane kosovskih Albanaca, koji nisu smeli da uđu sa dugim cevima na sever Kosova i Metohije. Očigledno je da su kosovski Albanci dobili zeleno svetlo od neke države, a razlog takve vrste napada na Srbiju je brz ekonomski rast Srbije, da bi nas usporili i vratili u 90 – te godine kada je naša država imala mnogo problema. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zaslužan što Srbija nije reagovala na te provokacije, a uspela je da sačuva i mir i svoj narod na Kosovu i Metohiji i da dođemo do nekog kompromisa – izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Markovć Palma.

Izvor: Danas/Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.