Peskov o sastanku Vučića i Putina: Važni razgovori sa prijateljem

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da će ruski predsednik Vladimir Putin sutra u Sočiju razgovarati sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem o “saradnji dve zemlje na obostranu korist”.

Dmitrij Peskov je rekao da će to biti “veoma važni razgovori sa saveznikom i prijateljem Rusije”, prenosi Tas.

“Naši bilateralni odnosi su posebne prirode. Oni su sveobuhvatni kada je reč o saradnji i interakciji na obostranu korist, kako u trgovini i ekonomiji, tako i u institucijama, o čemu će sigurno biti reči tokom sutrašnjeg susreta”, naveo je Peskov.

On je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da bi cena gasa za Srbiju mogla da bude jedna od tema tokom sutrašnjeg razgovora dvojice lidera.

“Gospodin Vučić je više puta izjavio da će pokrenuti to pitanje, pa se razgovor o tome može očekivati”, naveo je Peskov.

Kremlj: Putin i Vučić i o KiM
I Kremlj se zvanično oglasio o sastanku Putina i Vučića u Sočiju. U saopštenju se navodi da će se na razgovorima između ostalog, fokusirati i na rešenje krize na KiM.

“Planirano je da se dotaknu gorućih pitanja rusko-srpskog strateškog partnerstva u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi, kao i da razmene mišljenja o situaciji na Balkanu, uključujući i izglede za rešenje pitanja Kosova”, saopštio je zvanični Kremlj, a prenosi ruska agencija Tas.

Vučić, koji će se sutra u Sočiju sastati sa Putinom, više puta je najavio da će u razgovoru tražiti nižu cenu gasa za Srbiju.

Predsednik Srbije je danas izjavio da su rezerve gasa naše zemlje pale na 128 miliona metara kubnih i da će cena gasa biti jedna od najvažnijih tema u razgovoru sa Putinom.

Ocenio je da je cena gasa “za nas od presudnog značaja”.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.