Brnabić: Sledeću godinu je važno provesti u Srbiji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija ima jasnu perspektivu i da je iduća godina pravo vreme da se ljudi vrate u Srbiju i učestvuju u razvoju i pravljenju “neke drugačije budućnosti”.

Na konferenciji “Talenti na vezi 4.0”, Brnabić kazala je da smatra da je važno da se 2022. godina provede u Srbiji jer je država tokom pandemije Covid-19 pokazala da ume da se nosi sa kriznim situacijama.

Ona je navela napredak Srbije u oblasti ekonomije, privrede i rasta u doba pandemije, ocenjujući da je to znak građanima da je Srbija dobro mesto za život.

– Neto zaposlenost je rasla, nismo samo sačuvali radna mesta već smo i otvarali nova – navela je premijerka.

Ona je ocenila da su veliki infrastrukturni projekti, koji su u toku a neki od njih će biti završeni iduće godine, veliki razlog za ostanak u Srbiji, odnosno povratak u Srbiju.

– Nama će sledeće godine biti uobičajeno da živite u Beogradu a studirate u Novom Sadu, ili živite u Subotici a studirate u Beogradu, ali i recimo živite u Čačku a radite u Beogradu – istakla je Brnabić.

Ona je navela da će se u 2022. godini posebno raditi na razvoju veštačke integencije, nakon što je ove godine oformljen Institut za razvoj veštačke integencije.

– Drugi pravac razvoja za Srbiju, da bi postali još kokurentniji, jeste ulaganje u biomedicinu i biotehnologiju. To smatram da će biti peta industrijska revolucija u čitavom svetu – kazala je Brnabić.

Izvor: vesti-online.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.