Stefanović: Premijerka zna da je moja ostavka odavno na stolu Vučića i da on može da je aktivira kad god hoće

BEOGRAD – Ministar odbrane Nebojša Stefanović negirao je izjave lidera SRS Vojislava Šešelja o njegovom navodnom napadu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ističući da Vučić zna da je jedan njegov telefonski poziv dovoljan da se povuče sa funkcije koju obavlja ako, kako kaže, on tako proceni.

Stefanović je poručio da će nastaviti svim silama i raspoloživim pravnim sredstvima da se bori protiv onih koji “iznose najgore laži i čine štetu predsedniku Srbije, državi i njemu lično”.

Stefanović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, naveo da je Šešelj ponovo pričao o njegovoj ulozi u prevratu protiv predsednika po ugledu na događaje u Kazahstanu, a bez obzira što su, kaže, on i nadležni organi demantovali njegove tvrdnje.

“Nikada, pa ni sad, mu neću dozvoliti da širi laži o meni i da bez ikakvog razloga, a kamoli dokaza priča najgore besmislice koje samo njemu mogu da padnu na pamet. On i sam zna da je sve što je izgovorio laž i dobro zna koliko su takve konstrukcije štetne i za državu, za predsednika Vučića, a ujedno i opasne za moju i bezbednost moje porodice”, rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao i da je neobično to što je premijerka slušala i prećutala “Šešeljeve besmislice” o tome da je Srbija kolonija i vazalna država kojom upravljaju Amerikanci i Britanci, zato što, kako kaže, vrlo dobro zna da na predsednika Vučića i njegove odluke apsolutno niko ne može da utiče.

“Neobično je i što je izostala njena reakcija na Šešeljeve otvorene izmišljotine i uvrede na moj i na račun predsednika, jer makar ona dobro zna da je moja ostavka odavno na stolu predsednika Vučića i da on može da je aktivira kad god hoće i da to ne zavisi ni od koga drugog, a ponajmanje od Amerikanaca i Britanaca”, zaključio je Stefanović.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.