Dačić: Tanja Fajon i Vladimir Bilčik u četvrtak u Srbiji

BEOGRAD – Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je u nedelju u emisiji “Hit Tvit” da u četvrtak u Srbiju dolaze Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, evroparlamentarci koji su bili kofasilitatori pregovaračkog procesa.
“Kada su prošli put bili izbori oni su bili favoriti Đilasovi jer su oni smatrali da oni njima treba da služe i da sve što oni predlože oni bukvalno verifikuju i nama to prenesu”, rekao je Dačić.

“Međutim, kako je rekao, na tom dijalogu koji je bio, koji jedino nisu podržali Dragan Đilas i Vuk Jeremić, pokazalo se da su oni dali određene predloge koje je prihvatila vlast, što, kako kaže, možda nisu očekivali, ali je, ističe Dačić, Vučić pokazao značajno veću dozu fleksibilnosti nego neki opozicioni prvaci.”

Kako je Dačić primetio, sada su evroparlamentarci “odjednom izdali Đilasa, oni su sada svi u funkciji vlasti, Vučića, Dačića, ovih, onih… i osporavaju neki njihov legitimitet”.

On je naveo da oni dolaze u četvrtak i da će u četvrtak i petak imati razgovore sa svim strankama, a u petak sa opozicionim strankama oko predloga zakona stavljenih na dnevni red koje će Skupština doneti pre raspuštanja, tako da niko nema osnova da kaže da je došlo do sistemske krađe na izborima.

“Na licu mesta svako nek kaže ovo nije u redu, a ne da imamo scenarije, da simuliramo situaciju da su eto oni navodno pobedili, a da ih je neko pokrao. Kako je to moguće?”, zapitao se Dačić.

Dačić: Ponoš nije konkurencija Aleksandru Vučiću

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je sinoć da smatra da Zdravko Ponoš, čiju kandidaturu za predsednika Srbije podržava Pokret slobodnih građana, nije konkurencija predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Đilasova ekipa, to pokazuje, da nema adekvatnog kandidata, ili se time pokazuje i udara šamar svom kolacionom partneru, jer ja nisam siguran da će Jeremić da glasa za Ponoša. Kako god bilo, mislim da je to daleko od konkurencije Aleksandru Vučiću”, rekao je Dačić za TV Pink.

“Da se vratimo u prošlost, Đilas je u DS-u isključio Jeremića iz stranke. Ništa me ne iznenađuje, to samo govori o njihovim odnosima” , istakao je on.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.