NOVA PROGNOZA SRPSKOG METEOROLOGA: Oglasio se Đorđe Đurić, poznato da li Srbiju čeka nova tura ledenih dana

Meteorolog Đorđe Đurić najavio je blago otopljenje nakon ledenih dana.

Naime, kako kaže, danas se u svim predelima očekuje prolazno naoblačenje, tokom dana i otopljenje sa slabim snegom, na severu i sa susnežicom (suvo će biti na severu Vojvodine, na jugu Srbije i u Negotinskoj Krajini). Maksimalna temperatura biće od 0 stepeni na jugu do 5 stepeni na severu Srbije.

– Dakle, sreda donosi advekciju toplije vazdušne mase sa sa severa Atlantika, pa će se tempeture vratiti na prosečne vrednosti. U četvrtak na severu suvo, u ostalim predelima Srbije slabe padavine. U petak suvo. U subotu na severu suvo, u ostalim predelima slaba kiša, susnežica i slab sneg. U nedelju suvo. Maksimalna temperatuira od četvrtka do nedelje od 4 do 10 stepeni, u subotu malo svežije – piše Đurić na Fejsbuku.

Za ponedeljak predviđa maksimalnu temperaturu ponegde i preko 10 stepeni, ali do kraja dana naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom.

– U utorak se uz osetniji pad temperarure susnežica i sneg očekuju i u nižim predelima. Već u utorak do kraja dana na severu, a u sredu i u ostalim predelima Srbije razvedravanje. Novo zahlađenje očekuje se prvog februara, ali se ne očekuju ledeni dani, niti obilne snežne padavine. Nakon toga vreme će biti uglavnom u skladu sa kalendarom (ujutro blagi ”minus”, tokom dana blagi ”plus”) – naveo je Đurić.

Inače, danas će biti pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabim snegom, a najviša dnevna temperatura biće oko pet stepeni. Na snazi će danas biti žuti i narandžasti meteo alarm zbog ekstremno niskih temperatura.

Izvor: Srbija Danas/Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.