Srpska lista Lajčaku i Eskobaru: Hitno pojačati bezbednost Srba i SPC na KiM

Predstavnici Srpske liste zatražili su od Miroslava Lajčaka i Gabrijela Eskobara da se najhitnije pojača bezbednost Srba, njihove imovine, ali i imovine Srpske pravoslavne crkve, i da se međunarodna zajednica potrudi da spreči jednostrane poteze Prištine kojima se ugrožava bezbednost, mir i suživot na Kosovu i Metohiji.

Sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom su o problemima Srba i dijalogu Beograda i Prištine razgovarali predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednici Dalibor Jevtić i Igor Simić.

U saopštenju Srpske liste navodi se da su ukazali na obaveze Prištine iz Briselskog dijaloga, posebno kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je istakao da je Briselski sporazum jasan i da se srpski narod protivi namerama Prištine da umanji svoje obaveze u vezi sa nadležnostima Zajednice srpskih opština, ali i ostalih obaveza iz postignutih sporazuma, poput pitanja u oblasti pravosuđa, energetike, diploma i realizacije posete zvaničnika Srbima na ovim prostorima.

Izvor: rts.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.