“OKO OVA DVA PITANJA SE NIKADA NEĆEMO USAGLASITI” Poznato u koliko sati počinju pregovori Rusije i Ukrajine

Prve dve runde pregovora održane su na teritoriji Belorusije 29. februara i 3. marta.

Treća runda pregovora između delegacija Ukrajine i Ruske Federacije počeće u 17 časova po moskovskom vremenu (15 časova po našem), a sastav ukrajinske delegacije će ostati isti.

Kao što je dogovoreno, treća runda pregovora između ruske i ukrajinske delegacije biće održana u Beloveškoj Pušči, na poljsko-beloruskoj granici, potvrdio je dobro upućen izvor.

– Mesto održavanja pregovora nije promenjeno – rekao je izvor TASS-u.

Ranije je ruska agencija, pozivajući se na portal za praćenje avioletova Flajtradar prenela da je ruska pregovaračka delegacija stigla u beloruski grad Brest na 3. rundu pregovora sa ukrajinskom delegacijom.

Prve dve runde pregovora održane su na teritoriji Belorusije 29. februara i 3. marta.

Jedina pitanja o kojima je praktično nemoguće postići saglasnost jesu Krim i priznavanje LNR i DNR, saopštio je tokom vikenda jedan od članova ukrajinske delegacije u pregovorima Moskve i Kijeva David Arahamija, komentarišući tok pregovora.

– Jedina dva pitanja u kojima je praktično nemoguća saglasnost jesu Krim i dve takozvane republike. Rusija instistira na tome da priznamo njihovu nezavisnost, ali to je deo Ukrajine, razume se, taj stav je neprihvatljiv za ukrajinsko društvo – rekao je Arahamija u intervjuu za Foks njuz.

Političar je istakao da su oba pregovaračka tima zadovoljna obostranom spremnošću da jedni druge saslušaju i da vode aktivan razgovor.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.