Ivica Dačić: Bez Rusije teško da možemo da sačuvamo Kosovo

Primarni interes Srbije je očuvanje njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, a bez Rusije Srbija teško može da sačuva svoju poziciju u Ujedinjenim nacijama, jer, kako je rekao lider SPS-a Ivica Dačić, ako je Moskva uz Beograd, Rusija može da stavi veto i takozvano Kosovo nikada ne može da uđe u UN.

“Treba izbeći da se iracionalno i emotivno odnosimo prema trenutnoj situaciji. Ako smo spremni da se odreknemo Kosova, onda možemo da uvedemo sankcije Rusiji. Ali, ako nismo spremni, onda ne možemo. Kako ćemo da odbranimo Kosovo bez nekog saveznika?Nisam primetio da smo dobili nekog novog saveznika. Sankcije Rusiji neće naštetiti Rusiji, nego Srbiji. Rusija je “preživela” sankcije Crne Gore, preživela bi i srpske”, kazao je Dačić za Tanjug.

Dačić se osvrnuo i na činjenicu da Priština nije dozvolila Beogradu da organizuje izbore na Kosovu i Metohiji.

Ova kampanja nam je najbolja od 2000. godine

Dačić je izjavio da je zadovoljan izbornom kampanjom za predstojeće izbore 3. aprila u Srbiji, naglasivši da kampanja nikad nije bila bolja posle 2000. godine.

“Imali smo veliku posetu na skupovima, stvorila se dobra atmosfera. Od početka kampanje smo otvoreno rekli ko je naš kandidat za premijera. Kada idete na parlamentarne izbore, treba da kažete ko vam je kandidat. Ali, imate Dragana Ðilasa, koji nije kandidat ni za predsednika, ni za premijera, ni gradonačelnika. Ako imate lidera koji nije u stanju da dobije nešto na izborima, onda je pitanje da li može da bude lider”, kazao je Dačić za Tanjug, upoređujući situaciju sa izborima na Zapadu, gde se, kako je rekao, uvek zna ko je kandidat za premijera.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.