Šapić: Primarni cilj da Beograd spremimo za jesen i zimu

BEOGRAD – Ne postoji nijedna dobra stvar iza koje neću stati, a koje su do juče urađene, poručio je novoizabrani gradonačelnik Beograd Aleksandar Šapić i naveo da će primarni cilj biti da se Beograd spremi za predstojeću jesen i zimu.
Ističe, ne postoji nijedna dobra stvar iza koje neće stati, a koje su do juče urađene.

“Nastaviću kontinuitet lokalne politike koja je bila dobra, ali naravno da ću dati i svoj pečat”, rekao je Šapić na K1, i izrazio očekivanje da će tokom leta uspeti da ovlada ključnim stvarima koje su važne.

“Primarni cilj biće mi da spremimo Beograd za predstojeću jesen i zimu. I to u skladu sa onim što bude radila Vlada, jer pitanje energetike Beograd ne može da rešava sam za sebe, već će se to rešavati na nacionalnom nivou”, rekao je Šapić.

Kaže da treba da se pripreme komunalne službe i javna preduzeća, prevashodno toplane koje se bave grejanjem i javni prevoz.

“Vidim da postoje štrajkovi u GSP-u i problema očigledno ima. Preuzeo sam da vodim Beograd i vodiću ga najbolje što umem koliko god ova vlast bude trajala”, istakao je Šapić.

Najavio je da će plan i program za razvoj Beograda predstavljati i dalje i da pravi dugoročne planove koliko god budem bio na tom mestu.

“Ni plan od četiri godine nije dugačak. Nijedan moj ključni nacionalni ili lokalni stav nije se promenio, menja se i SNS i meni je to drago. Vreme će pokazati da li je odluka da se pridružim SNS-u bila dobra”, rekao je Šapić u Uranku.

Kaže da mu je velika organizacija kao što je SNS pomogla i da je predsednik Aleksandar Vučić uložio svoj kredibilitet i politički autoritet i stao iza njega.

“Ne bih bio potpredsednik SNS-a i gradonačelnik da on nije stao iza mene. I čitavo rukovodstvo SNS-a, ceo Gradski odbor jednoglasno me je predložio za gradonačelnika, a potom Predsedništvo, takođe sam dobio većinsku podršku, ali tada su krenule špekulacije”, rekao je Šapić.

On je dodao da ima podršku svoje organizacije ali da mu je najvažnije da ima podršku građana.

Šapić je rekao i da je “notorna laž” da je najavio odluku o zabrani vožnje jedne osobe u automobilu u špicu.

On kaže da su to medijski spinovi i istakao da nema nameru da ide u medije koji mu pripremaju “političko klanje”.

Dodao je da će kao gradonačelnik biti otvoren prema opoziciji.

“Zašto da ne prihvatim dobru stvar ako dolazi od opozicije?”, rekao je Šapić i naveo da će svim medijima davati priliku da mu postavljaju pitanja, ali da neće ići u medije gde se, kako kaže, spinuju informacije i šire laži i neistine.

On je ocenio da je prethodna gradska vlast bila dobra, ali da mu nije do kraja jasno kako je funkcionisala i da će mu trebati vremena da to shvati.

“Ko je koliko bio zaslužan ne znam, ali je činjenica, i to nisam krio ni pre nego sam postao deo SNS-a, da je u poslednjih sedam-osam godina mnogo urađeno u Beogradu”, naveo je Šapić.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.