VULIN ODGOVORIO AMBASADI SAD: Amerika je postala velika na snu, zašto bi Srbima bilo uskraćeno pravo da sanjaju i budu veliki

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je ambasadi SAD povodom reagovanja na njegovu izjavu o ujedinjenju svih Srba u jednu državu i poručio da je veoma ohrabren iznetim stavom ambasade SAD u Srbiji da je Dejtonski sporazum uslov za postojanje Bosne i Hercegovine.

“To bez svake sumnje znači da će se uvažena Ambasada SAD aktivno založiti da SDA Bakira Izetbegovića izbriše iz svojih programskih opredeljenja ukidanje Republike Srpske, kao i da će poštovana Ambasada učiniti sve da se sva ovlašćenja oduzeta Republici Srpskoj vrate i da se ubuduće sprovode u skladu sa Dejtonskim sporazumom”, naveo je ministar Vulin, komentarišući kritike koje je na njegov račun uputila Ambasada SAD u Beogradu, a u kojima se ističe da su njegove izjave suprotne Dejtonu.

Ministar Vulin je istakao da ne zna zašto Srbi mogu da budu ujedinjeni u Evropskoj uniji, a ne mogu u zajedničkoj državi.

“Ali znam da ja sanjam san o ujedinjenju Srba, baš kao što su ga sanjali svi moji preci, i baš kao što znam da prirodni proces ujedinjenja Srba traje vekovima i kao što znam da će jednom biti i okončan, mirnim putem, bez nasilja i sukoba”. Ministar Vulin je konstatovao da se Amerika ponosi “američkim snom” i istakao: “Pustite da i mi Srbi imamo svoj san. Amerika je postala velika na snu, zašto bi Srbima bilo uskraćeno pravo da sanjaju i budu veliki”, naveo je ministar Vulin.

Izvor: Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.