OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo plaćati benzin i dizel do sledećeg petka

Objavljene su nove cene goriva.

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas na pumpama biti 213 dinara, dok će benzin koštati 172 dinara, saoptilo je mInistarstvo trgovine.

Gorivo je toliko koštalo i prethodne nedelje.

Vlada Srbije je danas na sednici usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, imajući u vidu da je tržište još nestabilno i da je zato neophodno produžiti period važenja ograničenja cena tih proizvoda, koja je oročena na period do 31. oktobra.

Izmenjena je i Odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte i njeno važenje je, takođe, produženo do kraja oktobra.

– Izmenjena odluka je doneta s obzirom na aktuelnu situaciju u vezi sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu, koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji, a u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana, kao i očuvanja privredne stabilnosti – saopšteno je iz Vlade Srbije.

Podsetimo, Vlada Srbije je cenu goriva prvi put ograničila u martu i od tada svakog petka do 15 sati, utvrđuje i objavljuje najvišu maloprodajnu cenu, koja važi narednih sedam dana.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.