Vučić: Antisrpski odnos EU, teroristički ološ Kurti izabrao Srbe kvislinge

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da neće putovati u Tiranu 6. decembra na samit Evropske unije i Zapadnog Balkana, rekavši da odluka privremenog premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU.

“Imenovanje Rašića je sramna, najblaža reč koja može da se upotrebi. Taj čovek (Rašić) je dobio manje od jedan odsto na izborima, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi. To pokazuje da oni žele progon i proterivanje Srba sa Kosova i Metohije. Nisam siguran da će sutra doći do razgovora sa evropskim komesarom (Oliverom Vatheljije nakon mojih reči i naših odluka u međuvremenu”, rekao je Vučić za TV “Pink”.

Možete da me ubijete-za mene su Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja
Predsednik Vučić objavio je nakon večerašnjeg obraćanja javnosti ključnu poruku na Instagramu.

“Možete da me ubijete, možete šta god hoćete, za mene je Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja. Bolje je da me nema, nego da vam je predam u ruke. I, neću vam je predati u ruke, jer građani Srbije nisu deveta rupa na svirali bilo kome i ne dam, ne dam vam da ih ponižavate! Srbija je svoja na svome, Srbija će da čuva sebe”, napisao je predsednik na svom Instagram nalogu avucic.

On je pokazao da je viđen antisrpski odnos EU.

“Jedan bedni, antisrpski odnos, koji su pokazali, jer ovo što je uradio teroristički ološ Aljbin Kurti, to nije… ja sam smanjio ovo, sve što je trebalo da kažem, ćutim mesecima, godinama, trpim gluposti od svih, i u regionu, u Evropi… taj teroristički ološ što je uradio danas trbebalo je da dobije zasluženu osudu EU. Naravno, nije je dobio. I tako se ponašaju svaki put”, kazao je predsednik Srbije.

On je naveo da su prekršene, ne samo norme Briselskog sporazuma, već i međunarodnog javnog prava.

“Prekršene su sve demokratske principe i norme po kojima se bira neko ili se ponudi nekome ko je dobio veliki broj glasova, a ne neko ko je dobio jedan odsto glasova. I baš ih briga, jer je to u skladu sa interesima jedne evropske sile i interesima koje treba neko da provede, a protiv Srba”, istakao je Vučić.

On je dodao da su u Prištini mislili da to tako može da prođe.

“Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace. Rašića, Radu Trajković. Jednostavno, ne postoje gori. Oni nemaju ničije poverenje, ali imaju poverenje terorističkog ološa Kurtija, zapadnih agentura koji su ih tu postavili, misleći da će da unište Srbiju. Mislili su da će time da nas uplaše, da bude – sami ste na svetu, ne možete ništa…nema problema. Možete da uništite predsednika Srbije, možete da organizujete ponovo proteste po Srbiji, možete da me ubijete, šta god hoćete. Za mene je KiM najveća srpska svetinja. Srbija je svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke”, kazao je Vučić.

Kao posledica ove odluke, niko iz Srbije neće biti u Tirani na samitu EU-Zapadni Balkan 6. decembra.

“I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani 6. decembra, prvi put, a vi dođite lepo, uzimajte dnevnice, putujte avionima, svi vi iz Evrope, pričajte, lupetajte gluposti, svi iz Evrope, svi vi sa Zapadnog Balkana, baljezgajte o tome kako je Srbija kriva za nešto, a ne možete da pronađete ništa za šta je Srbija kriva. Nema problema, sve je to u najboljem redu. Samo, to radite bez Srbije. Pa, da vidimo šta ćete i kako ćete to da napravite”, istakao je predsednik.

Vučić je rekao da sledeći put treba da vode računa o načinu na koji se obraćaju Srbiji.

“Onda kada se sledeći put lepo obratite Srbiji, vodite računa da li se sprovodi to što je usvojeno u Briselu, vodite o računa o svojim izjavama, o tome da poštujete Srbiju i građane Srbije. Građani Srbije nisu deveta rupa na svirali bilo kome, i ne dam vam da ih ponižavate, nikad vam više neću to dozvoliti..,a radili ste to bezbroj puta. Nego, uvek računam, možda smo pogrešili, preterali, možda treba da ih pustimo još jedan put…Nema više”, jasan je Vučić.

On je poručio da je Srbija svoja na svome i da će sačuvati sebe.

“Ima drugih problema, problema u energentici, o čemu ću u subotu da govorim građanima Srbije. A što se ovoga tiče, ti teroristički ološu vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina, zajedno sa kvislinzima koje si izabrao, jer Srbi zajedno sa državom Srbijom znaće da vam odgovore. A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što bih mogao stvarno da vam kažem. U subotu spremam detaljniji, temeljniji, odgovorniji, ozbiljniji odgovor”, zaključio je predsednik Srbije.

Brnabić: Sramna reakcija EU na imenovanje Rašića

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je sramna reakcija EU povodom imenovanja Nenada Rašića za ministra u vladi privremenih prištinskih institucija.

“Čekali smo da vidimo šta će EU reći o imenovanju Rašića i dočekali još jednu sramnu izjavu”, rekla je Brnabić.

Brnabić je dodala da imenovanje Rašića nije samo u suprotnosti sa Briselskim sporazumom, već je i u suprotnosti sa voljom naroda iskazanom na izborima, a što je najvažnija volja.

“Ponovo pitam – nakon što 10 godina Priština nije implementirala Briselski sporazum čiji je EU garant, nakon što je Srbima na KiM uskraćeno pravo glasa ove godine i to dva puta, a na šta je EU reagovala jednom rečenicom u Izveštaju o napretku i nakon što Priština imenovanjem Rašića nastavlja da nipodaštava jasno iskazanu volju srpskog naroda na KiM, dakle pitam EU gde su te evropske vrednosti, gde je demokratija, gde nestade vladavina prava?”, navela je Brnabić.

Brnabić je kazala da posle ovakve sramotne izjave EU, samo još jedne u nizu, nema nikakve potrebe da Srbija više učestvuje na samitima o Zapadnom Balkanu.

“Ili će EU početi da poštuje vrednosti koje propagira, ili nema više potrebe da Srbija u ovakvoj farsi učestvuje”, porućila je Brnabić, a navodi se u saopštenju.

Gašić podržao reakciju Vučića na brutalno kršenje Briselskog sporazuma

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić reagovao je na brutalno kršenje Briselskog sporazuma i pružio podršku predsedniku Aleksandru Vučiću

„Danas smo imali priliku po ko zna koji put da vidimo kako se sprovode dvostruki aršini i krši međunarodno obavezujući sporazum koji je potpisan u Briselu od strane EU i njihovog saveznika i teroriste Alјbina Kurtija. Predsednik Aleksandar Vučić ima moju punu podršku, kako mene lično, tako i svih pripadnika MUP-a. Ministarstvo unutrašnjih poslova će zaštiti sve građane Srbije i neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost“, naveo je Gašić.

Petković: Najsramnija izjava EU dobila odgovor predsednika Vučića kakav zaslužuje

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković naveo je danas da je najsramnija izjava Evropske unije do sada, a povodom imenovanja Nenada Rašića, dobila odgovor predsednika Aleksandra Vučića kakav zaslužuje.

“Nek se dobro zamisle u EU kada pomisle da ponižavaju Srbiju i srpski narod na KiM. Nјihova antisrpska politika dvostrukih aršina večeras je razobličena! “, naveo je Petković na Tviteru.

On je dodao da niko neće moći da protera naš narod sa KiM, pa ni najgori srpski talog udružen sa balkanskim hohštaplerom i opsesivnim srbomrscem Alјbinom Kurtijem.

SL: Vučić na najbolji način razotkrio licemerni odnos međunarodne zajednice

Srpska lista pruža punu podršku i podržava svaku izgovorenu reč predsednika Aleksandra Vučića koji je na najbolјi način razotkrio licemerni odnos međunarodne zajednice prema našem narodu na Kosovu i Metohiji i prema državi Srbiji.

“Oni isti kojima su puna usta vladavine prava i poštovanja zakona danas su pokazali najveći mogući stepen licemerja i nespremnosti da stvari nazovu pravim imenom, samo zato što diktator i ekstremista Alјbin Kurti krši prava srpskog naroda.Svojim ćutanjem evropski lideri nastavlјaju praksu odobravanja etničkog progona srpskog naroda, a od danas su direktni saučesnici u nastojanju Alјbina Kurtija da obespravi i protera Srbe sa svojih vekovnih ognjišta”, navela je u saopštenju dostavljenom medjima Srpska lista.

Srpska lista je poručila da srpski narod pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za istinu, pravdu i bolјi život građana Srbije.

“U toj borbi predsedniče imate punu podršku Srba sa Kosova i Metohije, jer odavde nema nazad”, poručila je SL.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.