Vučić: Idem u Tiranu, da ne bi nastupile “velike štete” za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će ipak putovati u Tiranu na sutrašnji samit EU-Zapadni Balkan jer bi, u suprotnom, usledile “velike štete” za državu.

– Svakako će nekakve koristi biti od mog odlaska u Tiranu. Ako ne bih otišao, bile bi velike štete za našu zemlju. U smislu privlačenja stranih investicija i drugo – rekao je Vučić na vojnom poligonu u Nikincima posle prikaza mogućnosti novog naoružanja i vojne opreme.

On je dodao da je o tom putovanju razgovarao sa svim saradnicima i premijerkom Anom Brnabić i rekao da ta odluka nije pitanje njegove sujete ili emocija, već procene da li će od toga biti neke koristi ili štete po Srbiju.

– Razgovarao sam sa prijateljima, predsednicima više zemalja i premijerima. Morate da razumete da se ja deset i po godina trudim, svakog dana, da ne iskažem ništa emotivno. Ponekad vas emocije prosto obuzmu i ne znate kako da reagujete i šta da učinite… Da ponovim još jednom – nisam ni blesav, ni pijan, ni lud, iako mnogima tako izgleda. Za mene je važno da sam sve što rekao bilo istinito – rekao je Vučić.

– Bez obzira što je tema Zapadni Balkan i što će 20 njih početi da govori o sankcijama prema Rusiji i problemu Kosova na neadekvatan način. Možda su moji saradnici u pravu kad kažu da je bolje da čuju makar jedan odgovor, nego da ništa ne čuju. Tako da, otići ću tamo tokom sutrašnjeg dana – naglasio je Vučić.

Izvor: vesti-online.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.