Vučić u Tirani razgovarao sa Makronom o evropskom putu Srbije i regionalnoj stabilnosti

TIRANA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na marginama Samita EU – Zapadni Balkan u Tirani sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Vučić je, na svom Instagram nalogu budućnostsrbijeav, naveo da je imao srdačan susret sa Makronom sa kojim je razmenio mišljenja o, kako je naveo, aktuelnim globalnim pitanjima, ali i o povezivanju Zapadnog Balkana sa EU i evropskom putu Srbije.

“Razgovarali smo i o regionalnoj stabilnosti, a ja sam ponovio doslednu posvećenost Srbije očuvanju mira i dijalogu, kao jedinom načinu za rešavanje svih pitanja”, napisao je predsednik Vučić uz fotografiju sa sastanka.

Makron: Samit važan za odnose EU-Zapadni Balkan

Samit EU- Zapadni Balkan je važan trenutak za Uniju, ocenio je danas u Tirani predsednik Francuske Emanuel Makron.

On je, u izjavi novinarima pred početak skupa, kazao da će na Samitu biti razgovarano o konkretnim stvarima.

Makron je podsetio na pomoć od milijardi evra koju je Evropska komisija odredila za Zapadni Balkan u vezi energetske krize.

Skup će poslužiti za dalje produbljenje i intenziviranje političke agende, naglasio je .

Nije bila greška što smo učestvovali na Samitu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas kasno posle podne u Tirani da ne samo da nije bila greška, već je bilo dobro što smo bili prisutni na Samitu EU-Zapadni Balkan.

Veoma sam zadovoljan otvorenim i iskrenim razgovorom koji smo imali u Tirani vezano za odnose Zapadnog Balkana i EU. Govorili smo o konkretnim stvarima, od podrške od 160 miliona evra do kraja godine vezano za energetski, o sniženju trošksova rominga, ali i o strateškim pitanjima, i svemu što je pred nama, merama za usklađivanje vizne politike i mnogim drugim stvarima, preneo je on u izjavi novinarima.

Vučić je istakao da je najveća vrednost Samita što se otvorenije, iskrenije i poštenije nego ikada razgovaralo i što su učesnici mogli da čuju i saslušaju jedne druge.

Zadovoljan sam što sam imao priliku da čujem i saslušam druge. Imao sam sreću da govorim poslednji posle predsednika Francuske Emanuela Makrona, tako da sam mogao da sagledam šta su svi drugi govorili i iznesem i naše strahove i probleme sa kojima se suočavamo i očekivanja, dodao je on.

Podvukao je da, ne samo da nije bila greška, već da je bilo dobro da je Srbija bila prisutna u Tirani.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.