Na severu Kosova i Metohije napeto, KPS tvrdi da je napadnuta patrola u selu Srbovac

KOSOVSKA MITROVICA – U severnom delu Kosovske Mitrovice je, posle sinoćnjeg upada specijalnih jedinica kosovske policije, mirno.

Nema incidenata, okupljeni građani su se razišli, ali je napeto, prenosi RTS.

Oko 300 kosovskih specijalaca, u pratnji brojnih oklopnih vozila, ušlo je sinoć iz pravca južnog dela Kosovske Mitrovice u severni deo grada.

Specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali severni deo Mitrovice.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je sinoć na vanrednoj konferenciji za novinare da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavio, upadom kosovske policije na sever Kosmeta, sa protivpravnim i nasilnim akcijama koje imaju za cilj okupaciju severa KiM.

Petković je rekao da su, prema saznanjima Beograda, više od 300, do 350 policajaca, što patrolnih sa pancirima, što pripadnika ROSU sa dugim cevima i pod punom ratnom opremom, oko 20.30 časova upali na sever i to iz pravca Južne Mitrovice ka Bošnjačkoj mahali.

Petković je rekao da će Beograd razmotriti, u skladu sa Rezolucijom 1244, povratak do 1.000 naših bezbednosnih snaga na prostor Kosova i Metohije.

09.07 – Petković: Sinhronizovan napad Prištine na Srbe južno i severno od Ibra

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je jutros da poslednji brutalni napadi i obračun Kurtijeve policije sa Srbima pokazuju da je reč o sinhornizovanom napadu na Srbe i južno i severno od Ibra.

09.06 – Simić: Opredeljeni smo za mir, ali ovde ključa

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je za RTS da je situacija na Kosovu i Metohiji mirna, ali napeta. Poručuje da su Srbi opredeljni za mir i da će učiniti sve da ga sačuvaju. Ali verujte mi da ovde ključa, ljudi ne mogu na ovaj način da žive u 21. veku na tlu Evrope, dok Priština gazi osnovna ljudska prava, sve potpisane sporazume, maltretira srpski narod, a međunarodna zajednica ćuti, poručuje Simić.

08.51 – Vučić se sastao sa Vučevićem i Mojsilovićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem i načelnikom generštaba VS Milanom Mojsilovićem.

08:43 – Kosovska policija: Napadnuta policijska patrola u Srbovcu

U selu Srbovac u opštini Zvečan, na severu Kosova i Metohije, sinoć su pripadnike Kosovske policije napala naoružana lica, saopštila je Kosovska policija.

Izvor: Tanjug, FoNet

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.