“USLEDEĆE ZNAČAJNE PROMENE” Petković otkrio tokom vanrednog obraćanja – evo kad će se predsednik obratiti o novoj krizi na Kosmetu

Preko 300 do 350 policajaca, što ROSU sa dugim cevima, štpo patrolnih sa pancirima su oko 20 i 30 upali na sever KiM iz pravca južne Mitrovice ka Bošnjačkoj mahali, rekao je Petković na vanrednoj konferenciji.

Kao razlog ili povod za upad je navodno to što su Albanci koji žive u mešovitim sredinama “uplašeni”. Sve što se desilo je bilo nasilje Aljbina Kurtija.

– Albanska policija sa juga, adošli su iz 5 policijskih regiona, iako po tački 9 Briselskog sporazuma, oni nemaju pravo da tu budu prisutni već samo policija direktorata Sever. Nakon ovakvog upada, oklopnih vozila, albanskih policajaca, ROSU zasutavljaju ljude na ulicama i putevima, pretresaju ljude, uslediće veoma značajne promene i kada je reč o procesu normalizacije – naveo je on.

Vučić će i sutra i prekosutra imati važne i značajne sastanke, a kada dođe vreme on će o zaključcima da obavesti javnost, otkrio je Petković.

Izvor: Srbija Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.